Reflektioner

"Berätta lite om dig själv! Vem är du?"

2018-09-12 09:08 #0 av: kexiilainen

Det är inget jag eller någon annan kan svara på egentligen. Visst man kan ge sin egen version av sig själv, men andra kanske inte upplever en så. Vem man är beror på vem det är som tolkar en, och vilka resurser som finns tillgängliga för en själv och andra just då.

Anmäl
2018-09-13 14:07 #1 av: rore

#0 Hej Kexiilainen! Intressanta tankar.

Jag tänker att Vi alltid är de vi är.

Sen om det stämmer överens med andra människors syn på en? Ja där kan det ju bli i stort sett  hur som helst, eftersom de allra flesta av oss tolkar varandra och sätter etiketter.

 Så det finns oändliga variationer av oss alla - Som bärs ut i de sociala sammanhangen och blir till berättelser, som går från mun till mun.  När andra tolkar oss. Och viceversa.

Och i själva verket så upplever jag att de tolkningar /speglingar som blir till genom detta sätt att *vara på*. Säger mer om oss som tolkar in  - Än den som blir tolkad. All kunskap kommer in i från och när vi projicerar ut det Är det för att det finns i oss själva på ett eller annat sätt.Funderar

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2018-09-15 09:26 #2 av: kexiilainen

#1 Det är så jag också har tankarna åt. Men vad är det andra vid tex jobbintervjuer & dejtingsidor vill ha för svar av mig? Vilka "teman" är det jag ska förmedla osv??? Funderar

Anmäl
2018-09-15 21:02 #3 av: rore

#2

Jag tänker att det är ganska så ovidkommande Vad andra vill ha för svar av en i såna sammanhang,,,,,,

Det viktiga är väl att förmedla det som är viktigt för dig. I de frågor som kommer upp Glad

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2018-10-19 19:54 #4 av: spiritoffalconer

Jobbar och sliter med ett jobb som inte är så roligt.
Vissa delar med jobbet är bra. Men kollegerna gör att man stannar kvar . Förlorade min hund i somras vilket tynger en hel del . Allt känns mörkt det finns inte mkt ljus kvar nu hunden var mitt allt , nu har jag ingen som vet så nära mitt hjärta . Men man får la fortsätta kämpa när man väl gått i mörkret så kommer man tillbaka starkare .

Anmäl
2018-10-25 20:15 #5 av: Tissetass

'vem är du , enligt dig själv?' är ju en bättre formulering .  Sen beroende på hur stark eller svag självbild och självuppfattning man har så blir det en lätt eller svår fråga. Vet man inte vem man är så blir det oftast en klurig frågaGlad 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.