Relationer!

Kärlekens insikt del 1.

2008-11-25 13:39 #0 av: GitteL

Kanske har du aldrig tänkt på det men på en eller annan nivå är vi alla mästare. Vi är mästare därför att vi har makten att skapa och styra våra egna liv. Precis som samhällen och religionerna runt om i världen ger upphov till otroliga mytologier, skapar vi våra egna.

Vår personliga mytologi bebos av hjältar, skurkar, änglar, demoner, kungar och ofrälse. Vi skapar en hel population i vårt sinne, inklusive multipla personligheter åt oss själva.

Sedan blir vi mästare på att använda vissa bilder under vissa betingelser. Vi blir artister när det gäller att föreställa oss och projicera våra bilder och vi blir mästare på att vara den vi tror vi är. När vi möter andra klassificerar vi dem omedelbart och tilldelar dem en roll i vårt liv. Vi skapar en bild av dem och hurdana vi tror att de är. Vi gör samma sak med alla och allting omkring oss.

Du har kraften att skapa och din skaparkraft är så stark att allt det du tror förverkligas. Du utformar dig själv oavsett vad du tror att du är. Du är det du är därför att det är det du tror om dig själv. Hela din verklighet, allt det du tror är din skapelse.

Du äger samma kraft som alla andra människor och den huvudsakliga skillnaden mellan dig och andra är hur du använder din kraft och vad du skapar med din kraft.

Du kan likna andra på många sätt men ingen i hela världen lever sitt liv som du gör.

Du har tränat i hela ditt liv på att vara som du är och har blivit så skicklig att du är en mästare på att vara den du tror att du är.

Du behärskar din egen personlighet, dina egna föreställningar, varje handling, varje reaktion till fulländning. Du tränar år efter år och uppnår mästarklass i att vara det du tror att du är.

När vi kan se att alla är mästare, då kan vi se vad vi är mästare på.

När vi är barn och får problem med någon blir vi arga och av någon anledning driver bort vreden och problemet, vi uppnår det resultat vi vill ha.

Det händer en andra gång vi reagerar med vrede och nu vet vi att om vi blir arga skjuter vi ifrån oss problemet. Sedan tränar och tränar vi tills vi blir mästare på vrede.

På samma sätt blir vi mästare på sorg, mästare på svartsjuka, mästare på självförakt. Allt vårt drama och allt vårt lidande uppkommer genom träning. Vi gör en överenskommelse med oss själva och övar på den överenskommelsen till det blir ett helt mästerskap.

Vårt sätt att tänka, vårt sätt att känna och vårt sätt att handla blir så rutinmässigt att vi inte längre behöver rikta uppmärksamheten mot det vi gör.

Det är enbart genom handling-reaktion som vi uppträder på ett speciellt sätt.

Hjärta.jpg

För att bli mästare på att känna kärlek måste vi träna på att känna kärlek. Relationens konst är också ett helt mästerskap och det enda sättet att bli mästare på den är att träna. För att bli mästare på ett förhållande gäller alltså handling. Det har inte att göra med begrepp eller med att skaffa kunskap, det har att göra med handling.

För att handla måste vi förstås ha en viss kunskap eller åtminstone lite större medvetenhet om hur människor fungerar.

Jag vill att du föreställer dig att du lever på en planet där alla lider av en hudsjukdom. Under två eller tretusen år har människorna på din planet lidit av samma sjukdom och deras kroppar är helt täckta av infekterade sår som gör förfärligt ont när man rör vid dem.

Naturligtvis har de kommit att tro att det här är hudens normala tillstånd. Även böcker om medicin beskriver sjukdomen som ett normalt tillstånd. När människorna föds är deras hud frisk men vid tre eller fyra års ålder börjar de första såren uppträda. När de är tonåringar har de fått sår över hela kroppen. Kan du föreställa dig hur dessa människor skulle uppträda mot varandra?

Vid varje utbyte med varandra måste de skydda sina sår. De rör nästan aldrig vid varandras hud eftersom det är allt för smärtsamt. Om du av en händelse råkar röra vid någon annans hud gör det så ont att hon genast blir arg och rör vid din hud för att ge igen.

Ändå är instinkten att älska så stark att du betalade ett högt pris för att ha relationer med andra.

Tänk dig sedan att ett mirakel inträffar en dag och du vaknar med att din hud är fullständigt läkt. Det finns inte längre några sår och det gör inte ont när någon rör vid dig. En frisk hud som du kan röra vid känns underbar eftersom huden är gjord för att förnimma.

Kan du föreställa dig själv med frisk hud i en värld där alla andra lider av en hudsjukdom? Du får inte röra vid andra eftersom det gör ont på dem och ingen rör vid dig eftersom de antar att det gör ont på dig.

Om du kan föreställa dig det här då kan du kanske förstå att någon från en annan planet som kom för att besöka oss skulle uppfatta människan på ett liknande sätt. Det är inte vår hud som är full av sår, det en besökare skulle upptäcka är att det mänskliga sinnet lider av en psykisk sjukdom som kallas fruktan.

Fortsättning del 2 som kommer inom kort. Glad

Utdrag ur ett kapitel ur boken "Kärlekens insikt" Miguel Ruiz.

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2008-11-25 14:18 #1 av: GitteL

Denna bok var min första när det gäller att söka inåt dvs vad mitt sinne orsakade i alla olika situationer. Mina tankar om en viss situation.

Att söka inåt är en uppenbarelse eftersom man upptäcker att problemet inte är utanför oss, det är innanför oss i vårt huvud. Våra tankar.

 

 

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2008-11-25 14:40 #2 av: Waara

Men så bra!.. tack Gitte!

Anmäl
2008-11-25 15:41 #3 av: [BigMama]

Har läst den! Vissa böcker borde läsas om och om igen. Träna in den i mitt medvetande precis som jag tränar på att vara det jag egentligen inte är.

Förstod att fruktan var en psykisk sjukdom! Flört

Anmäl
2008-11-25 16:26 #4 av: ikna

Jag håller just på att läsa den för 3:e gången. Förvånad Mycket bra bok!

Anmäl
2008-11-25 18:12 #5 av: Soffe

Intressant och bra text :-)

Anmäl
2008-11-25 21:07 #6 av: bjprofit

Hahaha, Kul! Hade beställt några böcker med Miguel Ruiz och idag damp dom ner i postlådan, bl a Kärlekens Insikt !

Förstår också varför jag köpte boken efter att nu ha läst texten. Mycket bra, mycket intressant.

Anmäl
2008-11-25 22:32 #7 av: GitteL

#2 Mycket bra Glad

#3 Vi lever på jorden och vi alla har en psykisk sjukdom. FörvånadGlad Fruktan för allt.

#4 Vad bra ikna, repetion är alltid nyttigt. Det är saker som uppfattas annorlunda ju längre man kommit med att arbeta med sig själv.

#5 Ja, den är kanon bra.

#6 Vilket sammanträffande. Synkronicitet kanske.

Enormt nyttiga böcker. Glad

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2008-11-30 11:51 #8 av: satori

Har den själv i bokhyllan, den är bra! Borde läsa den igen känner jag, det var ett tag sedan.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.