Kommunikation!

Facebook

2015-02-24 18:11 #0 av: GitteL

Vad tycker du om Facebook?
Använder du det och hur?
Har du blivit beroende och får abstinens om du inte kommer in?

Berätta om du vill.

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2015-02-24 18:35 #1 av: [Torpedtass]

Jag använder facebook ja för att hålla kontakt med folk samt ha koll på draghundsvärlden. Majoriteten av mina vänner på fb är slädhundsförare utsprida över hela jordklotet. Sen är man medlem i olika dragklubbars grupper mm för att ha koll på tävlingar, senaste utrustningen mm.

Beroende ja, rätt svårt att inte bli men allt beror ju på vad man använder facebook till också. Eftersom mitt största intresse är just draghundsporten är det rätt svårt att inte kolla in där.

"I will always be me but if me fails I will be I so in the end I will always be me"

Anmäl
2015-02-25 13:42 #2 av: MrLife

Jag använder inte Facebook längre.
Jag har under flera år använt det som ett sätt att få bekräftelse från flera olika personer.
Detta har jag nu insett och har gått ur med stolthet inom mig.
För mig är Facebook bara en massa yta, ytlighet och blev en stress för mig.
En stress att synas överallt... få en massa personer som möjligt att tycka om mig och så vidare.

Så jag använder inte Facebook längre.

Anmäl
2015-04-02 00:41 #3 av: SuzanneV

Puff! En ständigt aktuell fråga. Dela gärna med dig om du vill.

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl
2015-04-04 14:06 #4 av: Annette

Jag har inte heller Facebook. Det skapar ett bekräftelsebehov som är osunt och framkallar stress. Jag har heller inget behov av massa låtsasvänner. 


Anmäl
2015-04-05 10:57 #5 av: [Kathja]1

Jag använder absolut FB! Jag har kontakt med gamla vänner, jag har fått nya vänner och jag hittar (eller de hittar mig) nya klienter som vill förändra sitt liv och mående med hjälp av medvetet skapande. 

Det blir vad man gör det till, precis som allt annat. Skämtar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2015-04-20 18:48 #6 av: strutter

Jag har ett FB-konto, men jag har aldrig tid att vara där. Så jag vet inte  ens hur man använder det. Jag är inte så värst intresserad, heller. Jag har varit väldigt negativ till FB, men så kom jag på att jag har ju inte ens testat. Därför skaffade jag kontot (med hjälp av en kompis, för jag kunde inte ens det). Men... jag har ju aldrig tid. Så jag vet fortfarande inte om jag tycker att det är bra eller dåligt. 
Beroende kan jag alltså inte beskyllas för att vara! Glad

Anmäl
2015-04-26 01:03 #7 av: SuzanneV

Jag har mycket glädje av Facebook både privat och i jobbet. Men, har helt klart blivit beroende och kollar av flödet onödigt många gånger per dag. Så det är dags igen nu (har prövat förut) att ändra det beteendet. Inte sunt, och jag vet att jag också behöver vila från allt yttre brus emellanåt. Bara vara i tystnaden med me, myself and I.

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl
2015-04-28 05:45 #8 av: strutter

Jag har nu inaktiverat mitt FB-konto för andra gången. Det kom alldeles för många meddelanden och jag vet ju inte ens hur man svarar på dom. FB är nog inte för mig. 

Jag förstårinte hur folk har tid att vara där "hela tiden" (som det verkar). Jag går hellre ut i skogen. Det ger mig mycket, mycket mer och jag mår bra när jag kommer hem igen. Det tror jag inte att jag skulle kunna säga efter att ha varit inne på FB i ett par timmar. Eller också läser jag en bra bok, rensar och städar, umgås med vänner. Ja , det finns många bättre saker än FB. Tycker i alla fall jag! Glad

Anmäl
2015-05-02 16:22 #9 av: hannaj98

Jag var väl lite beroende av det en stund men absolut inte längre. Går bara in om jag får en notis från någon grupp jag är med i eller om någon taggar mig i något. Kollar i princip aldrig igenom flödet. Numera använder jag nästan bara Facebook messenger, alltså bara chatten, för att hålla kontakt med vissa vänner. 

Anmäl
2015-05-02 22:16 #10 av: Loris M

Jag valde att aldrig skaffa Facebook trots att alla tjatar om det och nästan alla jag känner finns med. Valde bort det mest p.g.a. att jag känner att tiden jag skulle sitta på Facebook går att använda till något bättre och mera produktivt. Har aldrig varit frestad och känner inte att jag missar något. Vill jag veta vad alla gör, äter och tänker kan jag ju aldrig träffa eller ringa dem och fråga. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-05-04 17:43 #11 av: strutter

#10 
Jag är helt inne på din linje! Jag ska ta bort mitt fb helt och hållet. Jag vill inte ens ha det vilande längre!

Anmäl
2015-05-27 02:25 #12 av: Soffe

Jag skulle vilja skriva bara rakt och ärligt från mitt hjärta att jag använder fb så som jag känner känns rätt för mig.. Jag kan själv välja min upplevelse om fb.. Positiv eller negativ.. Inget är endast negativt.. Det som väcker negativ känsla handlar om något inom mig själv som jag kan behöva rannsaka eller kan jag välja bort det som jag upplever negativt.. För mig har fb sina fördelar och dem fortsätter jag gärna att använda mig av..

Anmäl
2015-05-27 12:14 #13 av: Stallmima

Har facebook men använder och skriver knappt något nu som jag gjorde förr. Är med i några annonsgrupper som jag använder ibland. Tycker som endel här att det är ett slags bekräftelsebehov och att vara synlig för några. Kul att se och hålla koll på vad andra gör ibland  Lipar

Anmäl
2015-05-28 18:49 #14 av: Freddy H-K

Jag använde facebook för att nå ut med saker till folk. Framförallt skrev jag mycket om mobbing och sånt som vi skriver här på ifokus. För jag ville få folk att förstå. Så att allt skulle bli så bra som möjligt. För alla. Men det slutade med att många personer inte längre ville ha med mig att göra desto mer jag yttrade mina åsikter offentligt på det viset. Och att folk trodde jag gjorde det för att jag mådde dåligt. Vilket ledde till att jag då mådde dåligt eftersom alla trodde jag mådde dåligt. Det var precis som jag fick deras syn på mig själv

Anmäl
2015-06-14 16:27 #15 av: Leontin

Jag tog bort facebook. Av mina 100 bekanta, hälften av de brukade man prata med lite då och då. En 10e del pratade man gandka ofta med. Valde att ta bort facebook för att kunna socialisera med folk närmare och se om man kunde hitta personer som man kunde umgås.med och vara nära som delar samma intressen. Nästan omöjligt att hitta såna. Och efter jag tog bort facebook var d bara 1-3 st som hörde av sig och jag till dem. Jag insåg att jag inte behöver facebook. Det jag behöver är äkta vänner som visar intresse att umgås med en. Känns som att folk vill bara skryta och få bekräftelse av andra där då de publicerar en mängd saker om de själva.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.