Glädje!

Ett gott skratt!

2015-01-30 00:15 #0 av: SuzanneV

"Ett gott skratt förlänger livet", är ett uttryck ni säkert har hört. Det ligger mycket i det. Det händer en massa positiva saker i kroppen när vi skrattar

Hjärtat slår snabbare och vi får en effektivare andning och syreupptagning, immunförsvaret förstärks, skratt utlöser endorfiner som ger lustkänslor och smärtlindring, det hämmar stress och verkar lugnande.

Skratt gör också att kroppen aktiveras, och aktivitet i sig leder till ökad glädje. Ni vet ju också den där härliga känslan när man skrattar tillsammans med någon. Vilken värme och glädje. Oslagbart!

Så att ta reda på vad du blir glad av, och vad som får dig att skratta skapar mer harmoni och livsglädje i livet. Omge dig med människor, situationer och sådant som får dig att må bra. Ta vara på små glädjeämnen i livet och livets goda stunder.

Självklart har vi lättare att skratta när vi mår bra och känner oss harmoniska. Men det är jätteviktigt att försöka skratta även övrig tid. Börja med ett leende framför spegeln. Det är svårt att känna sig nere då eftersom leendet påverkar oss positivt precis som skrattet gör. Försök att lägga in så mycket skratt och leenden som möjligt i vardagen, så kommer du garanterat att känna skillnaden. Have fun!

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl
2015-02-17 09:40 #1 av: Nikushimi

Det är om att ett skratt förlänger livet är nog bara en myt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.