Hantera konflikter!!

Jobbig vän

2012-12-25 16:06 #0 av: Glödlampa

Jag har en mycket nära vän som jag umgås med ofta. Vi har samma intressen och fungerar större delen av tiden bra ihop.

Har dock ett problem med henne och det är att hon stjäl mina ideer och knuffar ofta undan mig om jag får uppmärksamhet eller pratar med någon. Hon kastar sig in i situationen och tar då över den helt och hållet. Det hela slutar oftast i att jag blir tyst och/eller går därifrån.

Vet inte riktigt hur ja ska hantera denna situation som börjar bli otroligt irriterande. Varför gör hon så här och vad ska ja kunna göra åt det hela?

Anmäl
2012-12-25 17:02 #1 av: håkandomeij

Låter inte som en "mycket nära vän"

Anmäl
2012-12-25 17:13 #2 av: Glödlampa

Har du några konkreta tips på vad jag isf kan säga eller göra till denna vän?

Som sagt vi trivs i varandras sällskap och har samma intressen men det är i kontakt med andra människor som min vän tar över situationen helt.

Bör jag säga åt henne i situationen, prata med henne i förebyggande syfte? hur ska ja hantera det?

Anmäl
2012-12-25 18:26 #3 av: håkandomeij

Säg till henne när ni är bara du och hon. Säg: "Jag tycker inte om ditt sätt att ta över när jag står och pratar med någon annan. Det måste du sluta med för att jag ska trivas. Det är ganska irriterande när du gör så"

Om inte hon slutar så säg samma sak precis när det händer och andra hör på. Slutar hon fortfarande inte efter det måste du ju inse att hon inte är en bra vän. Man ska kunna umgås och trivas med sin vän även när andra personer är närvarande.

 

Anmäl
2012-12-25 18:50 #4 av: Glödlampa

Tack för tipsen, de ska jag prova =)

Anmäl
2015-11-26 22:48 #5 av: radgivning-i-lycka

Har du hört talas om The Work med Byron Katie? 

Kan tipsa om hennes metoder, kan tänka mig att videon på länken här kan inspirera dig: https://www.youtube.com/watch?v=bP_xX1CacEM

Anmäl
2015-11-28 16:11 #6 av: rore

#0

Jobbiga vänner är en tuff gåva som vi stöter på kanske lite då och då. Jag ser dem som vägvisare,,, *Nu för tiden*. Jag har inte gjort det tidigare. Utan har surat i smyg i stället.

Jag gillar Byron Katies frågeställningar,,, *fast de svider och gör ont också* innan polletten ramlar ner och jag inser att jag är fullständigt maktlös inför andra människors beteenden,,,,,

Jag kan bli tyst, jag  kan gå där ifrån.

Men min erfarenhet säger mig att dessa fenomen återkommer i nya vänskaps relationer  och följer mig livet ut,,, Om jag inte lär mig, att brist tänket finns inom mig själv och egentligen inte har med andra att göra.

Det handlar om att våga vara den vi vill vara  och sluta kväsa oss själva,,,,,,,,

Ödmjukheten drunknar i kampen över vem som har rätt och vem som har fel.

När slaget är över finns ingen vinnare.


I livets källa väntar svaren.Regnbåge Kedjor som tynger blir till länkar som bär.Hjärta

 

 


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.