Drömmar/drömtydning!

Drömsymboler: transportmedel

2008-04-26 23:58 #0 av: ikna

Cykel = ensam

Motorcykel = att vara lugn och sensitiv

Buss = det inåtvända, det kollektiva

Tåg = högre styrning av ens liv

Bil = sättet att styra sitt liv

Färja = på väg att möta något nytt på det stora havet, som är det kollektiva medvetna

Flyg = mitt eget omedvetna, verklighetsflykt

 

Anmäl
2008-04-29 11:08 #1 av: Tosan

Jag har en återkommande dröm om bilar. Samma men ändå inte.

I den ena drömmen kör jag min jättestora bil, har inget körkort!, och efter en bit så märker jag att bilen blir mindre och mindre..
Från att ha varit den stora bilen märker jag att jag plötsligt sitter på en stjärtlapp, typ pulka, och bara glider av vägen ut på en åker.. Lååångt ut på åkern..
Vad nu den betyder.. Någon??

I den andra drömmen kör jag denna jättestora bil igen, samma och fortfarande inget körkort, och märker att jag har polisen efter mig. Får jätteångest, har ju ingen lapp, så jag stannar vid vägkanten, rusar ur bilen och lägger mig på motorhuven som för att visa att:minsann jag Inte kör!..
Efter att polisen kört förbi så vågar jag inte sätta mig i bilen igen för att köra iväg. Blev plötsligt rädd för den..
Vad betyder det? Någon?

Anmäl
2008-05-01 11:16 #2 av: ikna

Du kör din jättestora bil = du har ett storslaget sätt att ta dig fram i livet. Du har inget körkort = du vet inte hur du ska ta dig fram. Bilen blir mindre och mindre = ditt sätt att ta dig fram krymper. Så sitter du på en pulka och glider av vägen = ditt sätt att ta dig fram, får dig att glida av.

Du kör din jättestora bil och har polisen efter dig = ordningsmakten finns där för att se till att du sköter dig. Du får ångest, har ju ingen lapp, stannar vid vägkanten = du får ångest av att inte veta hur du ska göra och därför stannar du upp. Du rusar av bilen och lägger dig på motorhuven för att visa att du inte kör = när du får ångest, vänder du tvärt och försöker dölja vad du gjort. Du blir rädd för bilen = du blir rädd för att ta dig fram i livet.

I första drömmen glider du av vägen, men i nästa dröm stannar du själv. Här har du kommit på att du själv kan påverka din situation.

Har du gjort något i verkligheten som ger dig ångest? Försöker du att dölja det för dig själv?

 

Anmäl
2008-05-02 17:56 #3 av: Ayena_old

I förrgåt natt drömde jag att jag var tillsammans med Richard Gere! De ni :O) - Undras vad det betyder Flört

Anmäl
2008-05-02 20:56 #4 av: ikna

Om du var intimt tillsammans med honom, kan det symbolisera att du förenar dig med din manlige sida (som har något gemensamt med Richard Gere).

Anmäl
2008-05-04 12:39 #5 av: Tosan

ikna
Du har så rätt! Har i hela mitt vuxna liv aldrig vetat om/när jag gör rätt och i såfall Vad jag gjorde rätt..
Allt jag gör/gjorde är bara fel!

Har väl på sätt o vis kommit på vad jag får ångest av, om man nu kan kalla min sjukdom för livsångestframkallande *pust*
Har kommit på vad som ger mig ångest och har försökt, inte att dölja men, ignorera problemet.
Numera får jag hjälp så förhoppningen är att jag slipper drömma sådana drömmar igen..

Har fler, andra, drömmar som jag återkommer om.. (?)
Kram så länge!!

Anmäl
2008-05-04 15:03 #6 av: [BigMama]

Intressant då de flesta av mina drömmar innehåller olika transportmedel, oftast bil då.

Anmäl
2008-05-06 13:18 #7 av: [BigMama]

#6 Fast i natt var det en buss... Åkte buss nerför en kurvig nerförsbacke där chauffören var ouppmärksam och inte hann svänga i tid, ena hjulparet skar ner i slänten och bussen välte. Jag hann däremot ut ur bussen via ett öppet fönster...

Samma natt, samma dröm? tiggde en f d arbetskamrat pengar av mig, jag gav honom 100kr.. Det var hotfull atmosfär, uteliggare på gatorna.

Flyr jag från det inåtvända/kollektiva? Fundersam

Anmäl
2008-05-06 20:28 #8 av: ikna

Du har en manlig sida som är oförsiktig/oansvarig, han har alltför bråttom. Din räddning blir det nya du ska se (fönstret).

Din f d arbetskamrat = en sida som både du och arbetskamraten har. Du ger honom 100 kronor = så mycket energi satsar du på denna manlige sida.

Buss symboliserar det inåtvända, kollektiva. Du upplever en hotfull atmosfär. Detta har säkert också betydelse, men jag behöver veta mer för att tolka djupare. T ex vilken känsla du hade när du vaknade och om du upplevde 100 kronor som mycket eller lite pengar.

Anmäl
2008-05-06 21:48 #9 av: [BigMama]

#8 Mycket för att ge en uteliggare, lite för att ge en vän. Känslan var inte hotfull när jag vaknade men *funderar* obekväm kanske?

Den hotfulla känslan i drömmen var alla uteliggare som strök runt i kring - kanske att jag skulle bli rånad innan jag nådde fram till hotellet?

Jag undrar om jag har bråttom att skaffa jobb? Kan det vara en anledning? Känns inte bra att stämpla efter skolan... Min manliga sida tycker jag ska ha jobb och min kvinnliga sida vill vara hemma och fundera ut vad som ska ske härnäst. Kvinnliga sidan kanske är rädd för att hamna fel?

Jisses, jag lämnar drömtolkandet till någon annan....... Fundersam

Anmäl
2008-05-07 00:13 #10 av: ikna

Alltså... pengar symboliserar energi. Uteliggare kan här symbolisera dig som är utan jobb. Uteliggare som strök runt i kring, du var kanske rädd att bli rånad = det tar mycket av din energi att vara utan jobb / stryka omkring?

Känner du dig utanför samhället, kanske? Känner du dig obekväm?

Din kvinnliga sida verkar hitta möjligheterna, hon tar sig ju ut genom fönstret i bussen!

Anmäl
2008-05-07 00:32 #11 av: [BigMama]

Ja, det där var ju klockrent Ikna. PRECIS så är det nu. Heja min kvinnliga sida - måtte hon hitta ut snart!

Anmäl
2008-05-16 17:14 #12 av: omelett

Jag behövde sova en stund nu på dagen. Jag drömde att jag åkte Tysklandsfärjan. Väldigt påtagligt. Nu blev jag tvungen att logga in här och se vad det betydde. Det kollektiva medvetandet. Hmm säger mig inget.

Anmäl
2008-05-16 17:51 #13 av: ikna

#12 Färjan kan också betyda att man är på väg att möta något nytt i verkliga livet. Säger det dig något?

Anmäl
2008-05-16 18:10 #14 av: omelett

#13 Ja det gör det. Hela jag är i en ny fas i livet, där jag försöker göra mig av med det gamla bagaget och skapa ett helt nytt liv, med helt andra förutsättningar. Jag jobbar med mina rädslor. Kom på att jag är livrädd för att sluta röka, så idag slängde jag cigaretternaGlad

Anmäl
2008-05-16 18:20 #15 av: ikna

#14 Vad betyder Tyskland för dig?

Grattis till cigarettsoporna!

Anmäl
2008-05-16 18:28 #16 av: omelett

#15 En resa med färjan till Tyskland är för mig förknippat med mitt ex han var förövrigt med på resa in drömmen. Han gillade sådana här båtresor, som jag tyckte var dötråkiga. Något för pensionärer haha Sitta still äta och glo. Jag vill verkligen att han ska försvinna ur mitt liv, men han är svår att bli av med. Det konstiga var att två personer till som jag har problem med, var oxå med på resan. 3 som jag vill bli av med på en Tysklansbåt som jag ogillar. Inga andra. Blir jag av med alla problem?Glad

Anmäl
2008-05-16 18:33 #17 av: ikna

#16 För en djupare analys, vill jag veta mer detaljer om drömmen. Jag tror inte du "blir av med alla problem", dem måste du jobba dig igenom! De här 3 personerna i drömmen, är olika sidor hos dig själv och det är de sidorna du har 'problem'med.

Anmäl
2008-05-16 18:42 #18 av: omelett

#17 måste gå nu, men jag får återkomma. Det var intressant det du säger

Anmäl
2008-05-16 18:54 #19 av: Gahella

Det här tyckte jag va intressant. Vi drömmer lite i samma drömspår! Inatt drömde jag att jag satt i fängelse med en annan kvinna. Utanför fanns min gulvita kattunge som inte fick någon mat eller vatten. Jag tror jag förstått hela symboliken.

Samma natt ska min dotter befria en judisk flicka från koncentrationfängelse. Hon sliter bort "judestjärnan" från ärmen, springer därifrån och flickans hår blir istället alldeles ljusblont!

Det verkar som om en större del av vår inre kvinna vill befria sig på olika sätt!!

 


Anmäl
2008-05-16 23:22 #20 av: [Vintersaga]

Fråga om tolkning:

Vad är det för skillnad på en vattenskoter och en snöskoter? Båda är skotrar och transporterar på samma sätt (och går fort) och snö och vatten är samma sak fast i olika form...

Nu tänker jag på skillnaden mellan dem om jag drömmer att jag kör den ena eller den andra.

"Det jag fokuserar på växer i styrka!"

Anmäl
2008-05-17 08:30 #21 av: ikna

Vatten symboliserar känslor och snö och is symboliserar frusna känslor.

Anmäl
2008-05-17 10:51 #22 av: [BigMama]

Att köra bil betyder sättet att styra sitt liv på? Kör bil, natt efter natt. I natt körde jag till en affär jag normalt inte brukar handla på. Det var sen kväll och jag hittade en lucka vid vägrenen. Den blev upptagen och jag fick fortsätta längre bort, men inga luckor, så jag vände och for hem igen.

En sekvens under nattens dröm var även öken. Eller sådan där oranga klippor på avstånd, i samma färg som Grand Canyon,. Kommer inte ihåg omständigheterna kring just denna öken, men minns just landskapet, för det är ju inget typiskt svenskt landskap.

Min mormor hade en dröm om sin man (min morfar). Han gick bort för drygt ett år sedan. Hon gick mot honom, det var soligt och ljust, han hade en massa människor bakom sig och höll ut armarna mottagande. Mormor hade också mäniskorbakom sig, och hon höll också ut armarna, de möttes och kramades. Känslan hos mormor var bara varm och fin. Men hon är nog lite orolig att det snart är dags för henne. Jag tror att det var morfar som bara ville ge henne en kram, vad tror ni?

Anmäl
2008-05-17 11:12 #23 av: omelett

Jag fortsätter med drömmen och min bakgrund. De tre personerna som var med på båten var mit ex, en arbetskamrat och min ena dotter. Exet jävlas med mig så fort han får chansen. Arbetskamraten är arg på mig för att jag satte en gräns för hennes tjat och dottern är utvecklingsstörd och har det inte bra. Jag har accepterat att så här är det. Exet behöver jag inte ha med att göra. Arbetskamraten är så arg att hon jobbar stenhårt, vilket gör mitt arbete lättare. Med tiden kommer det att lösa sig för dottern och jag vet att ansvaret inte är mitt eftersom hon är vuxen. Jag har kommit till någon sorts acceptans med dom här personerna. Så är det bara inget att bry sig om och inget att göra något åt.

I drömmen på Tysklandsfärjan, var det så oxå. Jag såg dom och tänkte Åh nej! Inte den här nu oxå. Men direkt efter, så acceperade jag att personen var där. Ok det gör ju inte mig något. Det finns ju fler människor ombord. Dom fanns där brevid mig, men allt var lugnt. När färjan avgick så körde den på tok för fort innomskärs. Jag blev lite rädd och upprörd över att naturen skulle bli förstörd.

Anmäl
2008-05-17 15:10 #24 av: ikna

Färjan går för fort = du har lite bråttom när du ska möta det nya. Du blir rädd och upprörd över att naturen blir förstörd = du blir rädd att det naturliga försvinner. Ta det lugnt med det nya i ditt liv, du behöver inte kämpa på utan det du behöver kommer naturligt till dig!

Anmäl
2008-05-17 15:18 #25 av: ikna

BigMama: Du hittar ingen lucka för parkering och i en sekvens var det öken = är det lite torftigt i ditt liv för tillfället?

Din mormor drömmer om sin manliga sida, såvida hon inte såg hans ansikte mycket tydligt. I så fall var det en hälsning från honom. Om hon drömmer om sin egen manliga sida, så symboliserar det att hon tar den sidan till sig.

Anmäl
2008-05-17 15:57 #26 av: omelett

#24 Tack ikna. Där slog du huvudet på spiken. Jag har problem med att jag har för bråttom. Väldigt intressant med drömtydning. Roligt att du finns här och hjälper ossGlad

Anmäl
2008-05-17 16:01 #27 av: [BigMama]

#25 Ha, ha, ha... Ja, det kan man väl säga! Går lite på sparlåga just nu.

Jo, det var en hälsning!

Glad Tack!

Anmäl
2009-07-31 10:51 #28 av: [BigMama]

I natt drömde jag att det landade ett flygplan och krockade med ett tåg på landningsbanan... Tåget blev ett dragspel.....

Låter inte så bra.

Anmäl
2009-07-31 13:01 #29 av: ikna

Flygplan = ditt omedvetna/verklighetsflykt. Tåg = högre styrning av ditt liv. Dragspel = musikinstrument, folkmusik, country.

Har du drömmar eller annat samspel med folkmusik eller country?

Anmäl
2009-07-31 22:59 #30 av: [BigMama]

Tåget blev mosat till ett dragspel... Foten i munnenDet blev alltså inte ett..

Anmäl
2009-08-01 00:31 #31 av: ikna

Ditt omedvetna kraschar med en högre styrning av ditt liv... eller kan det vara så att du försöker fly verkligheten, men det fungerar inte?

Anmäl
2014-08-23 19:33 #32 av: dannibella

Hej allihopa. 

Jag behöver hjälp att tolka en dröm, har återkommande drömmar om att jag kör bil utan körkort och inatt drömde jag att jag körde en stor dyr svart bil, kommer inte ihåg vilket märke precis, jag var sjukt rädd för att jag skulle bli stoppad av polisen och det blev jag, men polisen frågade aldrig efter mitt körkort och lät mig köra vidare efter det så råkade jag köra riktigt fort jag slira lite fel på vägen och då körde jag ännu snabbare för att jag inte ville att polisen skulle stoppa mig.

Någon som kan hjälpa mig? :)

Anmäl
2014-08-26 23:06 #34 av: GitteL

Ikna, är du kvar här?? Hoppas

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2014-10-05 20:17 #35 av: ikna

Hej Gitte!

Jag har varit borta ett tag... men nu är jag tillbaka!

Anmäl
2014-10-05 20:23 #36 av: ikna

#32 Nu har det gått ett tag sedan du bad om hjälp, men så här ser jag din dröm:

Att köra bil (när man själv styr) kan symbolisera att du själv bestämmer hur du tar dig fram i livet. Polisen kan stå för din inre ordningsmakt. Att du slirar fel på vägen, kan betyda att du gör fel val när du blir pressad.

Anmäl
2014-10-07 09:35 #37 av: GitteL

Yeeeees Ikna, härligt att höra. Stor kram ❤️

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2014-10-10 05:56 #38 av: dannibella

Tusen tack Ikna :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.