Annons:
Etikettrelationer
Läst 704 ggr
GitteL
2019-11-20 13:32

Medberoendets konsekvenser - tips

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

YOU WANT A PARTNER, not a project 👊👌😜

Codependent = The need to be needed. Medberoende = Behovet av att känna sig behövd Givetvis gäller detta även män 🤗 Känner du igen dig själv i detta?

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se

Annons:
GitteL
2019-11-27 01:31
#1

Är det någon här som varit i ett medberoende men tagit sig ur det? Hur var det? Vad gjorde ni för att lyckas? 💞

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se

[QASIK]
2019-11-28 10:03
#2

Jag har nog förmågan att hamna i den fällan. Givetvis var jag ett skadat barn så jag hade inte särskilt bra koll på vad man ska hålla sig borta ifrån. Första förhållandet var med en mytoman. Jag försökte skydda honom från att bli avslöjad med sina lögner för att jag själv skämdes. Det tog slut först när jag kom på honom med att ta hem en annan tjej till vårt hem.

Andra förhållandet var med en som var shopaholic med social fobi och hade stora ångestproblem. Pratade ofta om självmord och när jag efter många om och men upptäckte att hintarna om självmord var hans sätt att kontrollera sin omgivning (troligen utan att han själv begrep det), så sa jag till slut att jag aldrig någonsin tänker ta ansvar för om han lever eller tar livet av sig. Det blir hans beslut och enbart hans. Vi separerade när jag helt slutade ta hänsyn till hans dåliga mående och först då fungerade vårt umgänge. Vi blev goda vänner istället och jag kunde se allt mycket klarare med den distansen. 

Och tredje förhållandet är med en alkoholist. Han hade lyckats dölja det så bra att jag var långt inne i relationen innan jag förstod. Och dessutom är jag lycklig bonusmor till hans döttrar. Här sa jag ifrån så snart jag insåg problemet. Jag vägrade anpassa mig och vara förstående för missbruket. Det blev aldrig gräl. Jag tror att grälandet kommer bara när man känner sig frustrerad över sin maktlöshet. Men när man inser att man faktiskt inte är maktlös så kan man istället hitta förnuftiga lösningar.
Jag fann metoder som fungerade för både honom och mig, men främst för barnen. Han vet att jag menar allvar med att kliva ut ur hans liv inom loppet av veckor om han återupptar supandet. Jag hade nog lämnat honom omgående och inte försökt lösa problemet om det inte hade varit för barnen och jag var på väg. En kväll kände jag stanken av alkohol och då höll han dessutom på med att natta dem. När de hade somnat förklarade jag vad han gör med sina egna barn. Jag frågade honom hur många alkoholister de skulle kunna känna sig trygga med som vuxna. När han inte förstod frågan, så berättade jag att hans spritstank vid nattandet får dem att känna trygghet med den lukten och den personlighetsförändringen. Han banar deras väg åt fel håll. Jag berättade lugnt och sakligt att jag inte kommer att stanna för att bevittna det hur mycket jag än älskar flickorna.  Och det tog skruv. Han släppte alkoholen helt inför dem och successivt helt och hållet.  
Fördelen med att ha varit i den fällan innan är att man lär sig. Det gäller att ta utrymme redan från början, och inte hålla på och anpassa sig tills man inte längre orkar. Sen är det också en konst att inte plötsligt falla tillbaka i de gamla spåren utan hålla sig kvar med integriteten intakt.

Tarotstollan
2019-11-29 16:28
#3

Mitt medberoende var att jag lät en kompis som blev en energitjuv tömma mig totalt på ork och känslor, hon lyssnade inte på något jag sade eller ville göra.
Det var bara hennes vilja som gällde och allt på hennes vis.
Att jag tillät henne att göra det, var helt enkelt för att jag inte förstod vad det var som hände. När jag till slut förstod situationen jag befann mig i, då var det redan försent för då hade jag gått in i den berömda väggen.
Jag tog mig ur den situationen genom att skälla ut henne i telefonen, vilket inte var så bra gjort, för hon förstod inte någonting och när jag ville försöka förklara var hon inte intresserad.
Så den vänskapen slutade med buller och bång,  p. g. av att hon var så oresonlig och hon sa rent ut att "hon inte var intresserad av att lyssna på andra människor"!
Det är så skönt att hon är borta ur mitt liv nu, även om det var svårt att mista en vän på det viset, för allt var ju inte skit, i alla fall inte i början!

Jag har insett att jag behöver inte anpassa mig till andra människor om jag inte vill och det behövs, jag bestämmer över mitt eget liv och andra har ingen rätt att göra mig illa genom att utnyttja mig, varken energimässigt, ekonomiskt eller på annat vis.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

JRSN
2019-11-29 17:12
#4

#3 Jag har lagt märke till att äkta vänner ofta döljs av en energitjuv. Om man lyckas bryta kontakten med energitjuven så kan den äkta vännen äntligen komma fram. Energitjuven är falsk men har vissa karaktärsdrag som liknar den äkta vännen, men den äkta vännen är; trovärdig och sann! 🏆

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Upp till toppen
Annons: