Relationer!

Varför är det så svårt att hitta kärleken?

2014-11-16 23:49 #0 av: SuzanneV

Jag tror att kärleken kommer till dig när du inte aktivt och desperat söker den. Så länge du fokuserar på och lägger din energi på att hitta den stora Sanna kärleken så drar den sig undan av rädsla. Du kanske också möter den men vill för mycket och då skrämmer du bort den. Rädsla och smärta tar plats i dig.

Eller så tror du att du har mött den i din nuvarande partner och märker inte att relationen du har inte är den Sanna kärleken förrän DEN med stort D helt oväntat dyker upp. Någon som du minst anar. Någon som du inte har SETT i jakten på den du tror att du vill ha. När DEN med stort D plötsligt bara finns och ständigt är i dina tankar då säger hjärnan en sak och hjärtat något annat. Förvirring och rädsla uppstår. Du kanske också GER för mycket av dig själv och inte FÅR något tillbaka. Då blir du dränerad på energi och utplånar dig själv. Det är ingen Sann kärleksrelation.

Kärleken kommer naturligt och när du minst anar det. Plötsligt bara finns den där och omfamnar dig tryggt och villkorslöst. Då bara VET du att det är den Sanna kärleken från ditt hjärtats innersta längtan. Du har lyssnat med hjärtat och kärleken bara ÄR.

Vad är egentligen att älska någon? Orden är lätta att säga men är det den Sanna kärleken? Du kan älska många i ditt liv. Du kan älska dina barn, din partner, dina syskon och föräldrar, din kollega eller din bästa vän. Men att älska när den Sanna kärleken kommer till dig och du vågar öppna upp ditt hjärta för den, då händer något fantastiskt och omtumlande. Du STRÅLAR inifrån och ut. Kärleken fullkomligt FLÖDAR i dig och från dig. Hela du utstrålar kärlek och de energier du sänder ut får du tillbaka.

Hjärnan (egot) kanske säger något annat och hindrar dig, förvirrar dig, skrämmer dig, säger åt dig att det är fel, anklagar dig, varnar dig och gör allt för att du ska känna rädsla och inte våga lita på din intuition, din inre röst, ditt hjärtas innersta längtan. Men om du ignorerar Egots tjatter och öppnar ditt hjärta. Öppnar upp för den kärlek som kommer till dig och som du lyssnar in med hjärtat, det är DÅ och först då som du är förälskad på riktigt. Det KÄNNS. Du liksom bara VET och känner det i hela kroppen. Det finns inga tvivel. Kärleken upptar hela dig och bara ÄR. Den äkta Sanna kärleken är fri, vild och vacker. Den är lyckorus, glädje och skratt. Den är lek, bus och "att släppa loss". Den är omtanke, trygghet och inre ro. Den är att få vara DU och att få vara älskad för den du är. Den är vänskap.

Äkta Sann kärlek i en relation är att ge varandra egentid, att glädjas åt varandras glädje och att ge och våga ta emot. Men också att ge från hjärtat utan förväntningar för att du vill. Det är också att trösta och bli tröstad, att få vara stark och svag, att visa sig sårbar och modig, att våga säga vad man känner och få visa alla känslor för varandra, att bli osams och bli sams, att lyssna och blir lyssnad på och att vara helt ärlig och sann.

I den Sanna äkta kärleken dras vi till varandra som magneter och tillåter både våra manliga och kvinnliga energier att få blomma ut. Båda energierna behövs. Ibland kan den ena parten ha mer eller mindre av manliga och kvinnliga energier och då synkar dessa när det behövs. DET är den Sanna äkta kärleken för mig.

Ja, så här funderar och känner jag. Vad har ni andra för tankar? Nyfiken?

Kärlek, lycka och glädje till er alla!

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl
2015-03-16 19:21 #1 av: saradormin

Jag tror inte den riktiga kärleken existerar på fysiska, de är mer negativa energier inom oss ex. egot som får oss och känna så.

Anmäl
2015-09-17 22:22 #2 av: SuzanneV

Gammal artikel men alltid aktuellt ämne! Kärlek!

Ja, hur mycket styr Egot en kärleksrelation egentligen? Varför blir det som borde vara så lätt så himla svårt? Hur ser vi varandra , varandras behov, och hur kommunicerar vi med varandra? Hur skapar vi förståelse och att känna in varandra? Varför har många så svårt att vara i hjärtat, att vara i känslan och inte bara i huvudet hela tiden.

Hur tänker och känner ni kring detta? Love!

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl
2015-10-06 12:12 #3 av: GitteL

Bra skrivet Susanne, känner igen allt och lär mig att lita på min intuition redan från början.

😘

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2015-10-12 23:21 #4 av: SuzanneV

Tack för din ord Gitte! Värmer mitt hjärta.

Ja, vi lär oss hela tiden på livets resa. Av oss själva och av dem vi möter på vägen. Vi lär av varandra, och det är kärlek. Frön som vi sår i varandra, som växer och sedan vet vi själva när det är dags att blomma ut. Precis så kommer det vara för dig. Du bara vet när det är dags. Då kommer du att lyssna bara på Dig. Du hör ingenting annat än din Egen röst. Från ditt hjärta.

Du vet ju att du redan har din unika gåva, din intuiton, och att du kan lita på den. Utom när ditt Ego växer som ett ogräs över den vackra blomman. ❤️😘

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

2016-08-22 19:10 #5 av: GitteL

❤️

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.