Tankar/känslor!

Konsten att känna tillit

2014-10-19 21:22 #0 av: SuzanneV

Tillit kan vara att lita på någon annan, på dig själv eller på att allt ordnar sig. Att släppa taget och bara relaxa. Tillit är att känna inre ro och bara veta att känslan är rätt. Här hör inte oron hemma. Den är någonting onödigt, så den upphör att existera.

Just nu blundare jag när ja skriver detta, bar för att testa om jag vågar lita på mig själv att jag klarar det. Okej, missade några bokstäver, men vad gör det? Jag känner tillit och då finns inga krav på prestation eller att vara duktig och hela tiden söka bekräftelse. Helt underbar frihetskänsla.  

Känslan är så här: Lugnet sprider sig i hela kroppen och du är totalt avslappnad. Det pirrar behagligt inuti dig och en känsla av glädje, kärlek och lycka infinner sig. Du ler ofta och skrattar högt åt allt och ingenting. Du kanske känner dig lite busig och vild emellanåt också. Underbart. Det liksom bubblar i hela dig och du får lust att göra något crazy. Du känner total tillit och ditt tålamod är helt under kontroll. Du bara Är, här och nu i glädje och i kärlekens känsla. Här och nu. Lita på känslan. 

Men hur gör man då? Inte helt enkelt, men det handlar om att våga utmana sina rädslor för att få uppleva inre ro. Det handlar om att göra plats för kärleken och lyssna på ditt hjärta, din inre röst. Öva dig i att ignorera negativa tankar från Egot (hjärnan). Gör det till en vana varje dag och mata dig själv med positiva tankar, eftersom varje negativ tanke bara göder Egot ännu mer. Tänk också på allt och alla du har i ditt liv, och saker om dig själv och andra som du är tacksam för. Har själv gjort detta under lång tid och gör det fortfarande varje dag. Ibland flera gånger om dagen. För mig är det numera något jag bara gör för att kunna må bra. 

Skräck, rädsla och smärta har haft mig i ett hårt grepp under hela livet, och det är så klart jobbigt när det pågår. Men helt klart värt alla utmaningar när belöningen är att få må bra. Nu känner jag bara en enorm tacksamhet för att jag vågade utmana rädslorna, men också för att jag tillät mig att falla. Att gråta, skrika och bli arg och låta alla känslor få finnas. Annars hade jag inte upplevt denna inre ro, lycka, glädje och kärlek som nu flödar i mig. 

Rädslor kan vara allt möjligt som Egot matar dig med. ”Ingen tycker om dig.” ”Du klarar ingenting.” ”Du är värdelös." ”Du kan inte.”  "Allt du gör är fel. "Du är fel." För mig är rädslorna skador som finns kvar från mitt liv som medberoende. Att inte duga och känna mig otillräcklig och rädslan för att vara och göra fel. Insikten kom som ett slag i ansiktet helt nyligen eftersom jag trodde att jag var helt fri nu efter bra hjälp, men skador fanns tydligen kvar. Inte så konstigt egentligen. 

Insikten var väldigt bra och gjorde att jag tänkte till och agerade. Jag märkte inte att jag fortsatte min tvångshandling att hela tiden prestera för att bli omtyckt och älskad. Trodde att jag inte var omtyckt längre, eller att jag hade gjort något fel om svar eller bekräftelse uteblev eller dröjde. Jag trodde fel. Hade ingen tillit. 

Nu vet jag bättre och förstår mitt beteende, efter många hårda fajter med Egot. Det in sin tur har nu tagit mig ända fram till tillitens port. Jag har klivit in och tänker inte se tillbaka eller vända om. Aldrig i livet. Nu är jag hemma! Önskar nu att DU också hittar hem för du är redan där.

 Massor med kärlek till er alla! Love!   Hjärta 

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl
2014-10-31 16:08 #1 av: [Alder]

Väldigt bra skrivet Suzanne !Glad När man väl börjar lära känna sig själv, så kommer saker fram som man inte har reagerat på huvudtaget. 


Innan jag mognade för att ta tag i mig själv, så var min självbild en helt annan. ville vara en annan, dög inte som jag var. rätt så irriterande person  för omgivningen och mig själv skulle jag säga. när ska jag bli denna världsmästare,så andra skulle se upp till mig.

Så hände det någonting, en äldre släkting till mig var den lösande proppen. givande samtal om livets existens, som fick mig att börja inse mig på ett djupa plan. och på den resan är jag, är inte i mål ännu men ett steg närmare.

Visst kan man bli besviken ibland, men rycker allt mer på axlarna, blir det fel så skrattar man åt det. ingenting man behöver gå och må illa över. 
När illavarslande tankar kommer så stanna upp och fråga dig själv, vad är det frågan om, svaret finns inom dig.

Det kan ta sin tid att finna sitt inre, men det är många lager att bearbeta och Rom byggdes inte på en dag.  Livet går i sina svackor,men dessa svackor är för din uppbyggnad. men med tiden så växer också tilliten i styrka.Hjärta

Anmäl
2014-11-01 01:18 #2 av: SuzanneV

Åh, tack Alder! Dina ord värmer.

Härligt att höra att du är ett steg närmare ditt mål. Tack för dina kloka råd och tankar. Ja allt tar sin tid. Har jag också insett nu och får träna mig i att ha tålamod. Svårt emellanåt men funkar bättre nu. Känner mig tacksam! Varm kram till dig!

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl
2014-12-04 00:50 #3 av: SuzanneV

Puff!

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl
2016-05-29 00:03 #4 av: GitteL

Tilliten till dig själv skapar tillit till andra. Du har dock alltid ett val ❤️

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2016-07-17 13:32 #5 av: [Hukanson]

När jag var ung läste jag psykologisk upplysningslitteratur som "fan läser Bibeln" dvs jag trodde att jag kunde göra mig stark att förstå bättre, vara klokare, intelligentare och överlägsen. Jag förstod inte att det absolut inte handlar om att döma eller skuldbelägga utan om att känna...att känna smärtan, att återigen känna de bortträngda känslorna som förträngts till det undermedvetna landet av månljus och nattsvart universell materia.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2016-08-21 14:36 #6 av: GitteL

Puffar upp denna ❤️

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl