Tankar/känslor!

Träna ditt mod

2014-09-11 23:57 #0 av: SuzanneV

När modet sviker och rädslan tar över. Då vet du att det är modet du behöver. Kämpa inte emot utan ta fajten. Annars får rädslan näring och blir bara större; gottar sig av ditt motstånd.

Modet är som en muskel som måste tränas för att växa. För varje utmaning du klarar blir MODET större och starkare och DU blir starkare och VÅGAR göra, säga, känna, tycka och tänka det du vill. VÅGAR vara den du är.

Det finns så mycket vi är RÄDDA för hela tiden och det är helt okej att känna RÄDSLA. Men, när den tar över hela dig och blir till ett hinder, en mur, en taggtråd som stoppar dig från att göra det du vill eller från att vara den du är. När den blir mörk, kall och hård. När den gör riktigt ONT, så där ont så du bara vill skrika rätt ut. Ja, då har RÄDSLAN  tagit makten över dig. Det är DEN som styr. 

Så när RÄDSLAN tar över, styrketräna MODET. Anta utmaningen och hoppa även om du är rädd. RÄDSLAN, skräcken, nervositeten och smärtan varar en stund och du får kanske träningsvärk. Men snart går det över och är så mycket värt det när du är i MODET. Du känner STYRKAN och hur allt är möjligt. Det är du som sitter vid ratten. Det är DU som styr. 

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl
2014-09-23 16:06 #1 av: [Alder]

Man är trygg inom sin egen trädgård,men att våga ta klivet ut är någonting annat.då krävs det mod,som du säger.

I mina drömmar så brukade jag stå på ett tak och tappa fotsteget och vaknade i samma ögonblick. så pågick det ett tag,men då lät jag mig falla för att se vad som hände. och drömmen upplöstes i intet.

Drömmar har någonting att säga en,kanske nu inte alla men vissa.
I en annan dröm så klättrade jag upp på ett tak igen,men denna gång med vikter kring handlederna. när jag väl var uppe så insåg jag att man inte kunde ta sig ner.
Tror mig veta vad det beror på,så drömmar som är återkommande har någonting att säga dig. som man inte tar hand om under vakentid.

Anmäl
2014-09-23 23:56 #2 av: SuzanneV

Ja, ibland är det nödvändigt att ta klivet och trotsa rädslan för att komma vidare.

Intressant om dina drömmar. Den första känner jag igen fast jag befann mig i en hiss som lossnade och föll fritt i hög hastighet, sedan vaknade jag. Några gånger kraschade hissen och då hamnade jag alltid i en kolsvart källare. Ja, drömmar säger nog en hel del. Tack för ditt inlägg!

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.