Tankar/känslor!

Intuition och den inneboende längtans röst!

2014-01-29 08:09 #0 av: rore

Många viftar bort intuitionen som oförnuftig och opålitlig. Eftersom den rymmer så många olika dimensioner och föreställningar i vårt egna djup.

Intuition och den inneboende längtans röst!

Är det en och samma?

Många viftar bort intuitionen som oförnuftig och opålitlig. Eftersom den rymmer så många olika dimensioner och föreställningar i vårt egna djup.

Men att se igenom sina föreställningar om sig själv och genom möten med andra, genom att lyssna till sig själv och det som väcks inom. Det är en skatt som ökar vår livskvallite.

På den vägen märker vi snart att vi är av dubbelnatur. För i början av vårt sökande upptäcker vi ofta att vår känsla inte är i samklang med det vi känner! Eller att det vi känner inte ser ut att vara det som det är.

 Och det är lätt att tro att intuitionen är en villfarelse och vända den ryggen.

Intuitionen ligger inbäddade i vårt djupa inom och vaggar mellan de tolkningar vi gjort under livets gång och det som är äkta och sant.

Vi skapar själva våra egna verkligheter. Alla befinner sig på sina egna trappsteg här i livet.

Känslorna är vår vägvisare men innan vi fullt ut kan känna tillit till dem, så behöver vi lära oss om oss själva.

Det vi som mest ansett oss att inte vilja ha i våra liv. Det som vi gjort mest motstånd mot. Är det som kommer till oss och blir våra läxor. (Medvetet eller omedvetet)

Våra motstånd skapar hela tiden nya situationer med samma inneboende tema och känsla, tills vi stannar upp och känner efter.

Vart är jag på väg!

Vem är jag!

Vad känner jag?

Tanke konstruktionen av våra svar är i allmänhet det inlärda och egentligen oviktiga. Det är tolkningar av vad "vi" tror eller har hört från andra, om oss själva. Det blir den form som vi växer in i och identifierar sig med.

Som inte nödvändigtvis behöver vara hela sanningen om oss. För sanningen finns i varje inneboende ögonblick, som är föränderligt om vi väljer att se det så.

Känslor är en finurlig konstruktion, som allt som oftast baserar sig på "egots" vilja.

"Egots" vilja är inte alltid samma som vår djupt inneboende längtans röst.

Längtans röst är tyst och stillsam. Den viskar obegripligheter till en början, som är svåra att höra när "egot" springer runt och ockuperar sinnet, med alla sina skan, måsten och antaganden.


Den inneboende djupa längtan beblandas med ihopsatta tanke konstruktioner som vi på vårt omedvetna plan inte förstår. Men många gånger följer ändå. VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2014-01-31 19:44 #1 av: retep

Den inneboende djupa längtan...en så härlig mening, en så strålande syn!

Att finna nyckeln och förmågan till att särskilja mellan den inneboende djupa längtan och alla ihopsatta tankekonstruktioner. Det är att frigöra intuitionen och det rena flödet.

Anmäl
2014-07-05 23:48 #2 av: retep

Att frigöra det rena flödet och uppfatta intuitionen, handlar inte om att söka och försöka, utan bara om att intet göra, om att transcendera!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.