Självkänsla!

Är du begåvad med en hög känslighet?

2013-06-18 00:32 #0 av: GitteL

Har du ibland känt att du inte är som alla andra och att du känner av mycket mer i din omgivning än vad många andra gör?

Har du ibland känt att du inte är som alla andra och att du känner av mycket mer i din omgivning än vad många andra gör?

Då kan du vara en Hög känslig person = Highly Sensitive Person (HSP) som innebär att du tar in andras välmående och det som är outtalat. Även när vi kommer in i ett rum kan vi känna av vibbarna om de är negativa eller positiva eftersom vi registrerar allt på ett djupare plan.

Många blir väldigt trötta och behöver dra sig undan och kan även uppleva att allt blir så mycket starkare då vi pendlar mellan att vara antingen starka eller sköra. Andra kan då uppfatta oss som förvirrade själar och förstår sig inte på oss eftersom vi inte själva förstår.

De är oftast väldigt kreativa konstnärssjälar och empatiska med en STARK inlevelseförmåga. De har även ett starkt inre liv och en enorm fantasi så de kan få ett lyckorus bara av att se naturen blomma. Det är ca 20% av befolkningen som har HSP enligt Psykologen Elaine Aron som forskar om HSP, mer om henne finns på nätet.

Varför uppstår denna känslighet då flera syskon kanske inte upplever samma?
Min tolkning är att det kan vara medfött och kan även vara så att du har vuxit upp i en otrygg miljö där du fått tassa på tå för att bli accepterad. Du har LÄRT dig hur du skall vara för att få den kärlek som du kunde få och har utvecklat denna känslighet för att överleva och ha kontroll.

När du var liten kanske du växte upp i en kaotisk miljö med dramatik, starka känslor och tog in allas känslor.
Kan även vara att någon av dina föräldrar missbrukade alkohol och var lynnig i sitt humör.
Du kanske har varit med om ett trauma och burit med dig en sorg som har gjort att du utvecklat en Hög känslighet.

Fördelar och nackdelar med att ha HSP= High sensitive personality
*Det är jobbigt för dig själv eftersom känslorna pendlar mellan att vara på topp till att plötsligt vara långt nere.
*Du tror att du inte är som alla andra och upplever att du är en börda för andra eftersom du ofta får höra att du är så känslig, känn inte efter så mycket eller analysera inte så mycket.
*Du reagerar mycket starkt och agerar ofta direkt på detta eller så håller du inne med alla dina känslor.
*Dina känslor bli överväldigade och du går helt in i dem utan att ha balans mellan tankar och känslor.
*Du är mästare på att avläsa andras känslor men förlorar dina egna på vägen.

Vad gör jag åt detta?

*Du behöver lära dig sätta ord på dina tankar och känslor.
*Bli medveten om du går och bär på andras känslor och ge tillbaks dem där de hör hemma.
*Du behöver lära dig var dina gränser går och inse ditt egenvärde.
*Du behöver komma i kontakt med ALLA dina känslor och även ilskan som är din livsenergi, det är här du kan känna var dina gränser går.
*Du behöver arbeta och lära känna dig själv så att du får balans mellan tankar och känslor.
*När du har balans mellan dig själv och andra, kan sätta ord på dina egna tankar och känslor så kommer du inse att det är en GÅVA.

Efter alla dessa år som jag har arbetat som vägledare så ser jag ett starkt samband med att vara medberoende och eftersom jag själv har vuxit upp i en dysfunktionell familj och fick känna av vilket humör Mamma var på så utvecklade jag denna överlevnadsstrategi för att ha kontroll. Det tog mig många år att förstå att det är ok att vara hög känslig men det har varit ett tufft arbete och idag ser jag det som en GÅVA i mitt arbete, då jag ofta arbetar på Distans men även face to face.

Jag hoppas du kunde få ut något av just denna artikel och jag är tacksam om du vill dela den så fler får reda på detta då de är värda att må bra och kunna skapa kärleksfulla relationer.

Sharing is Caring

All kärlek från mig till DIG.

http://laserowcoach.se/ar-du-begavad-med-en-hog-kanslighet/

TEST OM HSP http://www.hsperson.se/media/5e2083fe71ad8bc7ffff8451a426365.pdf

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2013-10-27 12:58 #1 av: GitteL

När jag skrev detta blogginlägg så fick jag över 850 gilla och detta hade jag inte förväntat mig.

Att så många kände igen sig är ett tecken på att man börjar SE sig själv och inser att det är faktiskt inget fel på mig utan det har alltid en orsak.

Det krävs dock ett inre jobb när man är en HSP are och att investera och lägga ner tid på sig själv är kärlek från sig själv till sig själv.

Ni som vill fråga något om detta får gärna skriva ett PM till mig.

Ha en underbar dag

/ Gitte

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2013-11-08 21:03 #2 av: GitteL

Puttar upp

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2013-11-20 18:30 #3 av: Cahira

Jag är en högkänslig person. Så mycket till den grad att jag blir andra människors spegel. Jag går som dom, pratar som dom, och känner som dom. Jag behöver bara gå in i ett rum med folk så känner jag vad dom andra känner. 

Jag tar det rent av ett steg längre. När jag pratar online med mina vänner så även om jag pratar med 12 människor så känner jag direkt i magen om nån av de andra blir nervös eller får annan oro i magen. 

Jag kommer alltid vara högkänslig, men efter många års ångest och dåligt självförtroende lyckades jag äntligen lära mig mitt egna värde. Genom att se sitt värde så sätter man färg på sin person och därmed vågar leva som en individ. 

Det är inte lätt, men så fort man kommit till den punkten att man ser sig själv lika mycket värd som alla andra och ser sig själv som en person så är det mycket enklare att säga "Vet du, jag är ledsen men jag klarar inte av detta just nu." och därmed inte dra in sig själv i mer gyttja än man klarar av. 

Det var väl vad jag har att säga om saken. :) Alla borde lära sig sitt självvärde!

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-01-03 09:51 #4 av: Emea67

Fick tårar i ögonen när jag läste detta!
Pratade om detta med min syster för ett par månader sedan och skulle ta reda på mer, men du vet hur det blir. Jag är nog redo som person at taeomt detta nu och börja jobba med mig själv.

Jag avstår från att träffa många okända människor i grupp då jag känner att det är jobbigt och jag måste vara på min vakt, tror inte att någon tycker om mig för mig. När jag nu läst detta och tänker efter så har det nog varit så hemma där jag inte kännt att jag varit accepterad eller hört till. Alltid fått höra att jag är jobbig.

Oj oj nu snurrar det i huvudet!
Nu måste jag tänka!
Ha en bra dag!

Anmäl
2014-01-05 14:15 #5 av: ulraxe

 Cahira Kloka ord

Jag är också en hög känslig person.Har alltid känt av människor omkring mig.Jag bara vet om de är i obalans lr inte,känner av om två har bråkat och kan känna av vid första mötet med någon om den personen gynnar min värld lr om jag ska ta avstånd.

Personalmöten,stora folksamlingar och köpcentrum har tidigare gjort mig så oerhört trött och slut av energi.

Nu när jag har förstått hur jag är så kan jag hantera det på ett helt annat vis.skyddar min energi och fokuserar på min egna skyddsbubblaGlad

Men man får ta en dag i taget och hålla sig själv medveten hur man fungerar.

 Emea67 Tack för att du delar med dig av din utvecklingHjärta

Du skrev:

"Jag avstår från att träffa många okända människor i grupp då jag känner att det är jobbigt och jag måste vara på min vakt, tror inte att någon tycker om mig för mig" 

Jag kan förstå dig där.Jag har också haft den känslan av att inte duga för den man är,utan man känner sig Annorlunda och att man inte hör till gemenskapen. MEN det ändrar sig när man börjar utveckla sig och tro på sig själv och älska sig själv mera.Jag LOVARKramas

Man ska vara stolt över att man är unik.

ANNORLUNDA är Vackert .

Vi finns här för varandra!

KärlekHjärta

Anmäl
2014-01-05 14:30 #6 av: Emea67


#5 av Ulraxe

Tack för värmande ord Hjärta

Nu måste jag bara fundera ut på hur jag ska jobba mer med mig själv!

Någon som har bra förslag?

Meditera är ett jag ska börja göra regelbundet, schemalägga in egentid för det.

Ha det gott Glad

Anmäl
2014-04-21 18:54 #7 av: GitteL

:-)

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2014-04-22 14:23 #8 av: [Eleya]

Jag är det..fick det bekräftat med 100% för en månad sedan. Har upplevt de karaktäristiska dragen sedan barnsben..men vet ej om jag har det via generna eller om det är inlärt betreende..

Men..min Högkänslighet är min största styrka och min största svaghet..jag har dagar då jag inte vill prata med en själ, då jag är så utmattad och överstimulerad att jag vill sitta i ett mörkt rum och sova.
Men så finns där fantastiska dagar då jag är på topp och är fantastiskt social.

Nu har jag även informerat min närmaste chef, som kunde bekräfta att det är helt rätt att jag är högkänslig och att allt stämmer bra in på mig..nu ska vi se till att anpassa mitt framtida arbete efter min högkänslighet..så att jag får ut så mycket positivt jag bara kan utan att bli utmattad eller överstimulerad..jag har inga planer på att gå in i väggen, tog hand om min mor i månader när hon gjorde det.

Medarbetare till Änglar.iFokus. Du är skapad av rent ljus och fullkomlig kärlek, det är din själ!
Anmäl
2014-04-25 20:59 #9 av: Mirjah

Ja detta är ett mycket bra och läsvärt blogginlägg!

En arbetskamrat och jag har två döttrar som är så himla lika varann i sina beteenden. Jag bad henne kolla upp indigo el kristallbarn. Nja, det både stämde och inte. Sen har vi inte pratats vid så mycket om det förrän för några veckor sen, då hon fått ett tips om att googla på HÖGKÄNSLIGHET.

Hamnade här :)

Jag tycker det stämmer mycket, men mest på mig själv..! :o

Och vad det gäller min och min arbetskamrats döttrar - tja, de är ju vädurar båda två.

Anmäl
2014-05-27 10:00 #10 av: GitteL

VIKTIGT att detta kommer mer fram så dela gärna om. I känner fler som har den personlighet.

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2014-05-29 11:39 #11 av: [::Vera::]

Vet inte om jag är HSP, men min stora känslighet började troligtvis utvecklats från tonårstiden då jag och min omgivning fick veta att jag är gay. Känsligheten är en fin egenskap, när den används för goda syften för sig själv och andra.

Sedan pga andra händelser i mitt liv så började jag använda den för att kunna skydda mig. Det som har varit svårast för mig är att empatin och sympatin är så hög, personer som har gjort mig mycket illa och utnyttjat min känslighet för att trycka ner mig i försök att öka deras egen brist på självkärlek.

Det är en stor gåva om vi kan älska oss själva och då använda känsligheten för att visa vår medkänsla och ge av oss själva där det behövs... Men vi behöver lära oss att skydda oss från dränering så att vi orkar.

Jag har nyligen upptäckt att meditation hjälper mig otroligt mycket.

Kram

Anmäl
2014-05-29 13:25 #12 av: [::Vera::]

... Alltså, meditationen hjälper mig att återfå kontakten med den jag verkligen är, känslor stillas, negativa, egoistiska och destruktiva tankar försvinner. Det som jag upplever efteråt är ren kärlek till mig själv och andra, helt utan dömande tankar. Jag får energi, och det känns fridfullt igen.
Det är som att jag får konstruktiva verktyg att hantera olika situationer när jag ger mig de här stunderna. :)

Anmäl
2014-06-08 12:00 #13 av: SuzanneV

Puttar upp detta viktiga inlägg så att fler kan ta del av detta.

För mig var det både en befrielse och en sorg att komma till insikt om att jag är högkänslig, eller som jag föredrar starkskör, som stämmer mer in på mig. En befrielse därför att alla pusselbitar föll på plats och jag förstod varför jag mådde som jag gjorde och att jag inte var ensam. En sorg därför att jag förstod att jag utvecklat denna känslighet på grund av stor psykisk press, stress och rädsla under min uppväxt. Jobbar just nu med en inre resa för att bli av med sorgen och bli fri att vara den jag är. En lång och tuff resa men jag har kommit en bit på vägen och fått känna av en touch av den friheten. Kändes underbart och jag fick ett lyckorus i hela kroppen. Vill ha mer.

Försöker så ofta jag kan att tänka på starkskörheten som en gåva. Visserligen väldigt jobbigt och kaotiskt emellanåt men vi ser och upplever så himla mycket som andra missar. En gåva att ta vara på :-)

Glöm aldrig att ni är unika och att det är okej att vara "annorlunda" :-). Det är något bra och fint. Det är bara det att omgivningen inte har insett det ännu ;-)

Styrkekramar och all kärlek till er

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl
2014-06-11 16:26 #14 av: rore

Härligt Suzanne!😙

Tillfrisknandet från fel programmeringarna från förr. Kan kännas rent förj.....a!

Innan polletten trillar ner o blir tiĺl värdefulla insikter.

Som vårdas ömt när "man" växer ur gamla föreställningar ...

Känner mig glad av att få ta del av din resa.

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2014-06-24 12:55 #15 av: GitteL

Jag är så glad att få göra din resa tillsammans med mig Suzanne, du är så rätt på det. Kärlek till tusen

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2014-06-25 20:56 #16 av: SuzanneV

Tack Gitte :-) Jag befinner mig nu på högst upp i uppåtspiralen tack vare din vägledning :-)! Helt fantastiskt med tanke på att jag ganska nyligen låg längst ner i nedåtspiralen , punkt 22. En jobbig resa fylld av smärta men oj så mycket positivt som har hänt med mig på ganska kort tid. Känner mig glad för min högkänslighet som jag ser som en gåva. Annars hade jag aldrig upplevt, känt och sett så mycket på denna fantastiska livsresa. I dag är första dagen på mitt nya liv. Nu kan jag äntligen börja leva på riktigt och känner mig glad i hela kroppen. Free to be me :-)

Kärlek till tusen tillbaka till dig Gitte

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl
2014-08-26 21:50 #17 av: GitteL

Yohooooo, så jäkla underbart eller hur??? Det är precis så det skall vara. Att kunna vara äkta, sann och levande och bara njuta av det som sker och skapa det liv vi vill leva.

Det är slut med att anpassa sig, i am FREE to be me.

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2014-08-27 11:49 #18 av: SuzanneV

Yes! En helt underbar känsla Skrattar Att få känna mig fri, vild, stark, modig och levande! Wow, vilken kraft! Det är så  här livet ska vara. Att få känna glädje, lycka, inre ro och kärlek från hjärtat Hjärta, och kunna ge det till andra.  Att få skapa mitt eget liv, gå min egen väg och inte anpassa mig efter andra eller låta andra styra mig. Att sluta slå på mig själv och känna att jag och det jag gör är "good enough". Att slippa bry mig om vad andra tycker hela tiden. Det är deras tankar och känslor, inte mina. 

Nu känner jag också på riktigt och inte bara i tanken att högkänsligheten är en gåva att ta vara på. Att jag är unik och värdefull. Allt detta är möjligt tack vare Gittes fantastiska kurs "Frigör kraften inom dig". Gitte är en varm, kärleksfull och proffsig vägledare som verkligen lyssnar och förstår. Hon har en helt unik intuition och vet vilka knappar hon ska trycka på för att leda dig framåt. 

Så du som läser detta och känner rädsla för att ta steget. Här kommer ett kärleksfullt tips från en som var livrädd och knappt kunde prata. Vill du ha en förändring och må bra så utmana din rädsla även om det känns läskigt och du känner oro och smärta. De känslorna varar bara ett tag och går över, jag lovar. Och det är ju helt klart värt det eftersom du är värd att få må bra, eller hur? Ja, du är rädd, men hoppa ändå.  Just do it! Det kallas MOD! Tummen upp Glad

Varma styrkekramar till er alla! Kom ihåg att ni är unika och värdefulla Hjärta

StjärnorRegnbågeHjärta

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl
2014-09-22 07:27 #19 av: sons

stämmer helt in på mig.  Jag har alltid varit känsligare än andra, vilket inte alltid tas emot av omgivningen, känner av stämningar väldigt lätt.Bra att ämnet tas upp

Anmäl
2014-09-22 19:34 #20 av: SuzanneV

Hej Sons! Välkommen hit! Glad

Vad bra att du känner igen dig. Det är första steget till att inte känna sig ensam och annorlunda. Vet själv. Det finns mycket att läsa på nätet om HSP och vill du bolla med andra så finns det flera forum på Facebook där du kan få stöd och tips på hur du tar hand om dig. 

Behöver du hjälp och vägledning så rekommenderar jag Gitte Laserow med varmt hjärta.  Läs gärna mer här.

Varm kram till dig! Glöm inte att du är värdefull och unik. Hjärta

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl
2014-09-26 00:14 #21 av: Outerspace

Kan också varmt rekommendera Gitte Laserow då ingen annan kunnat hjälpa mig på det sätt hon gjorde.

Hon besitter en intuition som få har och hon berättade rakt och ärligt vad det var jag behövde ändra på för att bli mitt Sanna jag.

Hon hade de verktygen som hjälpte mig i vardagen och allt blev så lätt.

Tack för mitt liv.

Anmäl
2014-10-17 14:54 #22 av: [Torahzen]

Jag är också HSP. Det förklarar en del...


Anmäl
2014-10-18 23:57 #23 av: SuzanneV

#22 Hej Torahzen!
Ja, det är en skön känsla att veta att man inte är ensam, och att förstå varför man mått som man gjort eller reagerat på olika saker. För mig var det en lättnad. Viktigt är att ta hand om sig själv så man inte dräneras på energi. Att hitta balansen mellan de olika känsloyttringarna för att må bra.

Hoppas du har hittat ditt sätt att ta hand om dig. Jag ser numera min högkänslighet som en gåva. Kan ta tid att komma dit, jag vet, men det går. Det är fint, coolt och bra att vara annorlunda. Kom ihåg att du är unik och värdefull!

Stor varm kram till dig och alla som behöver en!

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl
2014-10-19 13:34 #24 av: [Torahzen]

Jag jobbar fortfarande på olika sätt att inte dränera mig på energi. Jag gick i väggen för snart tio år sedan och har lägre trösklar än de flesta.

kram tebax! Kramas


Anmäl
2014-10-21 19:49 #25 av: SuzanneV

Bra att du jobbar med det, jätteviktigt! Ja, man får hitta sina egna knep, och sätta gränser för sig själv och för andra. Har fortfarande svårt med att sätta gränser emellanåt men övar mig hela tiden. Det är ju inte värt det i längden att förlora så mycket energi. Ta hand om dig!

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl
2014-11-13 08:50 #26 av: SuzanneV

Puffar upp!

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl
2014-11-16 16:15 #27 av: sweetgum

Jag har börjat tro att jag är det. Jag är mycket känslig för människors känslor och humör. En gång vägrade jag gå in och ställa mig i en kö till bion eftersom jag fick extremt dåliga vibbar. Kunde inte gå dit. Var fysiskt omöjligt. Min vän fick helt enkelt finna sig i att ta en runda runt kvarteret tills människorna som stod där var borta. Det har dock bara hänt en gång och är ett extremt exempel.

Jag känner mig trött hela tiden. Jag är mycket social men har ofta hållit mig undan folksamlingar eftersom jag blir trött så fort och känner mig osäker och ostabil där. Efter en längre depression har jag börjat titta mig omkring eftersom jag känner mig klar med psykologen men är fortfarande trött och kraftlös. Har börjat titta på de här områdena. Försöker lära mig att skydda mig från att alltid påverkas så mycket, har börjat läsa positiv energi av Juidth Orloff i hopp om hitta någonting...

Tycker din kurs låter intressant GitteL :)

Anmäl
2014-11-16 19:02 #28 av: GitteL

Hej sweetgum

Låter bra att du börjat känna dig mer kraftfull efter din tid hos psykologen. Det tar sin lilla tid att bryta vanor och tankar och om du har intresse av kursen så kan du alltid skriva ett mail till mig. 😄

gitte@laserowcoach.se

Ha det gott ❤️

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2014-11-19 23:15 #29 av: SuzanneV

Är ni fler som behöver hjälp och vägledning så rekommenderar jag Gitte Laserow med varmt hjärta. Tack vare hennes distanskurs "Frigör kraften inom dig" har jag äntligen ett liv och accepterar nu min högkänslighet som en gåva.

Läs mer här: http://laserowcoach.se/distanskurs/

Glöm inte att ni är värdefulla och unika!

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl
2015-03-05 20:51 #30 av: SuzanneV

Puffar upp, så fler kan känna igen sig och vid behov få proffsig hjälp. Massor av kärlek till er alla!

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl
2015-03-10 23:30 #31 av: SuzanneV

Puff!

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl
2015-03-15 09:57 #32 av: Dudeson

Medelålders, man ,HSP + HSS =lonely.

Anmäl
2015-03-16 14:02 #33 av: [Silverräv69]

Ja, jag är högkäsnlig och introvert..en jättesvår kombination! Jag har drömmar om hur jag önskar att leva, men de är otroligt svåruppfyllda.

Är med i föreningen "Sveriges förening för Högkänsliga" och läser boken "Älska dig själv, en guide till särskilt sensitiva..." av Ilse Sand

¤HjärtaDu är aldrig ensam eller oälskad Hjärta¤

Anmäl
2015-03-16 18:42 #34 av: SuzanneV

#32 #33 Tack för att ni delar med er! Ni hjälper därmed andra att känna igen sig. Och jättebra med boktips!

#32 Skulle vara jätteintressant att höra mer om HSS (High Sensation Seekers) och vad det innebär i kombination med HSP. Berätta gärna om du vill. 

Är själv begåvad med högkänslighet. Ja, säger begåvad, eftersom jag numera ser min högkänslighet som en gåva. Att jag är värdefull och unik. Så har det inte alltid varit. Fick bra stöd och vägledning att hitta min inre kraft för att kunna hjälpa mig själv, hantera högkänsligheten och äntligen må bra i livet. Ska tillägga att jag dessutom har varit medberoende. 

Om du känner att du behöver stöd och hjälp så  rekommenderar jag därför vår sajtvärd Gitte Laserows distanskurs "Frigör kraften inom dig" med varmt hjärta Hjärta

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl
2015-03-17 09:29 #35 av: [Torahzen]

Hur gör ni när det blir för mycket? För mycket intryck, för mycket stress och press? Jag stänger in mig, för att i första hand överleva. Och det funkar på kort sikt.


Anmäl
2015-03-17 17:38 #36 av: [Silverräv69]

#35 Jag utför yoga, lyssnar på musik, rider, simmar, utför hantverk eller hushållssysslor som inte distraherar ens tankar. Göra sådant som fyller en med glädje och energi..vänder vågskålen på något vis.

¤HjärtaDu är aldrig ensam eller oälskad Hjärta¤

Anmäl
2015-03-23 00:05 #37 av: SuzanneV

#36 Härligt att läsa! Kanonbra att hitta sådant som fyller en med glädje och energi.

#35 Hoppas du hittar dina egna sätt att ta hand om dig själv.

Jag brukar ta en promenad, träna, eller jogga så mycket som möjligt. Meditera, göra andningsövningar, eller om jag är bland folk fokusera tankarna på något som ger mig glädje och ro.

När tankarna snurrar för mycket lyssnar jag gärna på musik. Och behöver jag ge mig själv glädje så dansar jag och sjunger också. Skriva av mig hjälper också. Vissa dagar funkar ingenting förstås, men då är det bara att acceptera och lyssna på vad kroppen behöver. Oftast är det vila, lugn och ro. Prioritera och välja bort.

Ta hand om er och varandra!

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl
2015-05-30 22:55 #38 av: SuzanneV

Puff!

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl
2015-08-20 17:01 #39 av: Rainee

Jag är HSP, har fått 117 på testet. Växte även upp inom en kaotisk familj så det var extra jobbigt, även väldigt introvert men jag försöker att prata med nya människor då jag verkligen älskar att lära känna människor och kunna prata med dem på en djup nivå. Jag älskar att se vad som döljer sig i människors innersta tankar och vill ofta hjälpa och få bidra.. Det är väl det som jag uppskattar mest med detta. Dock så är en nackdel att jag får ångest väldigt lätt, och om jag får det så slår den till hårt, jag kan inte ens äta utan att spy upp det igen.. Därav blir också mina kärlek relationer mycket svårare då jag såras mycket lättare, tar åt mig mycket mer och grubblar hundra gånger om på saker.. Har svårt att uttrycka mig när vi bråkar och det kan ofta göra att jag känner mig dum och tycker det är oerhört jobbigt med konflikter. Livsglädje är så oerhört viktigt för mig, det känns nästan som att jag lika gärna kan dö när jag blir jätteledsen, ser inget att leva för. Jag blir rädd för det, jag blir rädd för mig själv när jag känner sånt. Jag vet inte om jag ska tycka detta är en gåva eller inte.. Ja det finns så mycket jag kan säga men vill inte skriva för lång text. Det är bara skönt att veta att det är fler som lever med detta. 

Anmäl
2016-08-21 14:51 #40 av: GitteL

#39
Förstår hur fet kan upplevas och det som krävs av oss HSP are är att arbeta med våra tankar just i stunden.

Att stanna upp så att inte flera tusen tankar triggas och det är en process.
Tänk att du har ett skydd runtomkring dig och där är du alltid säker.

Det handlar oftast om hur vi hanterar det i nuet och vi som HSP are går ju igång lättare, vårt nervsystem är känsligare än andras.

❤️

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.