Affirmationer!

Affirmationer & Tankar!

2008-02-29 11:24 #0 av: GitteL

Affirmationer är bekräftelser som är positiva. Vi tänker 65 000 tankar varje dag och de flesta är negativa. Dessa tankar påverkar dig mentalt, känslomässigt och fysiskt.

Affirmationer är bekräftelser som är positiva. Vi tänker 65 000 tankar varje dag och de flesta är negativa. Dessa tankar påverkar både kropp och själ.

Vi är inte medvetna om alla dessa tankar som vi går omkring med dag ut och dag in. Det kan vara t.ex jag är så trött, jag kommer ändå inte få ett jobb, jag och min familj går inte ihop, jag hatar orättvisor, jag har problem med kollegor, jag är trött på att vara sjuk, jag har inte råd och jag har alltid otur.

När du uttrycker alla dessa ord/tankar så ger du det näring och tillåter dessa att få styra ditt välmående och du hamnar på samma ställe som du alltid gjort.

För att kunna arbeta med affirmationer behöver man först vara medveten om sina negativa tankar, erkänna dom, ta fram dom och se.

Andra steget är att vilja göra något åt dem

Tredje steget är att börja göra det.

Det finns många sätta att upprepa dessa varje dag och om vi har tänkt en negativ tanke 2000 ggr så krävs det 2001 positiva till att göra en förändring i vår hjärna och våra celler.

1 Du kan skriva dom. Jag är värdefull, jag är älskvärd, jag duger som jag är, jag skapar nu ett underbart liv och accepterar mig precis som jag är. 

Gör en blogg och skriv alla fina ord om dig själv. Ha en dagbok vid sängen och skriv ner allt bra om dig själv varje kväll innan du somnar. Detta är för att du skall se din storhet. Jag gav en komplimang, jag lyssnade, jag gav tid till mina barn, jag var närvarande till 100% m.m. Ge till den viktigaste personen i ditt liv och du får mycket tillbaks. The law of attraction.

2 Du kan hänga upp fina lappar överallt, göra ett kollage.

3 Du kan sjunga dom och göra musik.

4 Säga dom högt i bilen, naturen och hemma framför spegeln eller var du vill.

Detta känns som ett motstånd i början men det som inte är sant för dig blir så småningom sant och efteråt känner du att det går lite i taget och sedan lite till och till sist så tror du på dessa tankar som faktiskt är en sanning. Ljug tills du tror på dom.

Vänd alla negativa tankar, ex jag är rädd för att misslyckas idag - Jag kommer att lyckas idag.

Jag skall inte bli arg nu på min partner - Jag har en bra relation med min partner.

Till sist kommer du så långt att du inte behöver affirmerar utan du bara ÄR en positiv tanke och kan önska det du vill utan att kräva.

Lycka till och affirmera MERA.

Det vi fokuserar oss på får vi alltid mer av så välj dina tankar och välj även var du lägger ditt fokus. Du är vad du tänker och du har den fria viljan att välja hur du vill uppleva livet.

Negativa och tunga tankar är inte roligt och din omgivning känner av detta i din attityd dvs du signalerar ut hur du tänker och känner i ditt kroppspråk. Andra kallar det för aura eller energier så det finns många ord.

Fråga dig själv när du tänker negativt om andra eller i en viss situation om detta är en sann tanke. Glöm inte att vi alla är ETT, vi är människor med tankar, känslor och alla bär på en rädsla mer eller mindre av att inte duga.

När du vaknar på morgonen har du ett val och ett ansvar för hur du vill ha din livsupplevelse. Dra täcket över dig eller dra bort gardinerna och se ljuset.

"Att må dåligt är en bra början" - Bengt Stern

© www.laserowcoach.se

 

Av: GitteL

Datum för publicering

  • 2008-02-29

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2008-02-29 16:32 #1 av: AnneN

Jätte bra artikel =)

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2008-02-29 23:04 #2 av: [Vintersaga]

Yes, en bra artikel som visar hur lätt det är att ändra sina tankar om sig själv och de situationer man är med om (som upplevs negativa).

"Det jag fokuserar på växer i styrka!"

Anmäl
2008-02-29 23:29 #3 av: Faith

Ja, jag har blivit medveten om hur mycket negativt jag tänker i vardagslivet. När jag blir medveten om det så försöker jag ändra på tanken, försöka se det ur ett annat perspektiv, vända på det. Det är inte alltid så lätt för det är gamla invanda tankemönster...Skrikandes Jag känner själv hur mycket det förändrar mig. Så enkelt men ändå så "svårt" innan man får rutin :)

Anmäl
2008-03-01 16:55 #4 av: GitteL

Det är alltid svårt med nya saker och vi är så vana att gå runt i samma mönster som vi alltid gjort.

#3 Det är svårt i början och tar tid att förstå. Det som du skriver att du försöker ändra på det och vända är att bli medveten om dina tankar. Härligt att läsa.

Jag kan vakna på morgonen och säga o fy vilken skit dag detta är, inget jobb, ingen relation, inget det men jag kan också vända på det och välja mina tankar som ger mig så mycket mer. Detta sätter också igång min kreativitet till att göra något konstruktivt som att sätta upp ett mål som jag brinner för i mitt hjärta.  Glad

Det sista var ett exempel.

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2008-03-01 20:19 #5 av: dolla

Det är alltid svårt att ändra sina tankar försöker ibland att skriva ner det jag är bra på i en bok och olika tankar om saker och ting skriva av mig helt enkelt.

Anmäl
2008-03-02 06:50 #6 av: Perla

#5

Att skriva av sig tankar om saker och ting är jättebra men mitt förslag är att du gör det till en rutin att skriva ner det som du är bra på varje dag. Välj en tid på dygnet som du kan göra till din egen stund.

Anmäl
2008-03-02 09:26 #7 av: sinsiew

Underbar artikel. Tankens kraft är enorm.

Jag har själv under en längre period försökt ändra mitt tankesätt och det är inte lätt. De små "negativa" tankarna dyker upp som en försenad beställning från en postorderkatalog Fundersam och ibland blir jag inte medveten om dom förrens långt senare och säker finns det otaliga som passerat av "ren vana".

Men jag kämpar på, för jag har verkligen sett resultat av positivt tänkande, det fungerar verkligen.

*blir glad av bara tanken*

Anmäl
2008-03-02 10:52 #8 av: [BigMama]

Kände att jag ville gå in och läsa denna artikel igen, och känner förtröstan.

Det är nog bra att putta upp denna tråd med jämna mellanrum.

Min läxa är att börja skriva ned lite affirmationer. Inte tänka att jag ska...

Det låter lätt, men det kan nog ta sin tid att vända biljoners biljoner negativa tankar...

Anmäl
2008-03-02 16:02 #9 av: GitteL

#7 Ja tankens kraft är så mycket mer än vi kan tänka oss ;-)

Detta är ett enormt bra redskap och det krävs absolut rutin. Varje kväll gjorde jag själv detta i ett års tid. Det fungerar verkligen.

#8 Låter mycket klokt, berätta gärna hur det går. Glad 

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2008-08-02 13:59 #10 av: HuMan

Håller med de andra, en fin artikel. Jag håller på att läsa "The Master Key System" (skriven före 1917 och som enl uppgift bl.a. The Secret egentligen bara upprepar på nytt) av Charles F Haanel. Jag undrar om någon mer läst någon av (helst båda) böckerna och vill bidra med någon kommentar? Men framförallt undrar jag, eftersom jag börjat affirmera (tänker/rabblar) närhelst negativa tankar smyger sig på, om det finns någon som helst tumregel om hur ofta man minst bör göra det. Räcker, säg 5 min morgon, kväll och lunch eller skall man fläska på med 15 minuter ? Jag inser ju att detta är väldigt individuellt, men har någon några tankar kring detta med "affirmationsfrekvens" (eller vad man kan kalla det) skulle jag tycka det var intressant...

Anmäl
2008-08-02 19:42 #11 av: nera

När mina negativa tankar trycker på för mycket, så brukar jag affirmera mig själv i ett tomt rum, så står jag själv i mitten med en högtryckstvätt och spolar av / rent alla väggarna, som jag låtsas är min hjärna med alla negativa tankar på. Jag tvättar rent det så det blir allldes tomt och rent .. Sedan fyller jag på med ett vitt renande ljus däri. Då känns allt mycket bättre. Då börjar jag liksom om efter att ha rensat bort alla negativa otäcka tankar...Så fyller jag på med en massa nya positiva tankar.

Kram från Carina Skrattande

Anmäl
2008-08-04 22:59 #12 av: GitteL

#10 Alla känslor ändras när vi är i nuet eller att de är positiva istället för negativa och jag tror inte det finns ngn tumregel. Vissa rekommenderar säga samma sak ca 25 om dagen och det kan rabblas vid tanborstningen eller skrivas i en bok innan läggdags.

Om jag är i nuet finns det inga tankar om dåtid och framtid och det är då vi kan känna flow.

Det finns inga problem i nuet och då menar jag om vi tänker på endast det vi har framför oss just i stunden så känns det som att vi bara ÄR.

Tänker vi på räkningar, att saker borde vara på ett annat sätt än det är kan vi räkna med att vi skapar vår egna livsupplevelser dvs vårt eget lidande. Vår vibration och frekvens blir annorlunda då.

Lite tankar om frekvens, vibration och energin inom oss själva.

Någon som är duktig på att förklara mer om nuet så är det Tunrida. Finns inom gruppen nuet.

#11 Ja det är också ett sätt. ;-)

 

 

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2008-08-05 00:59 #13 av: abuelas

En jättebra artikel och ack så sann! Det är såå enkelt att tycka negativa saker om sig själv och inte alls lika lätt att hitta de positiva.

Jag tog häromkvällen ner en bok ur min hylla och började sträckläsa...(har läst den förrut för många år sedan!) Den heter "TÄNK DIG ETT BÄTTRE LIV" med AnnaStina Vrethammar. Det är bokförlaget Trevi som gett ut den.

Den handlar om affirmation och positivt tänkande..och den är slående..Jättebra och läsvärd!

Kram till er alla

Anita

Anmäl
2008-08-05 01:39 #14 av: GitteL

#13 Ja vi slår på oss mer än att se vår egen storhet. Vi tror fortfarande det är Jante lagen ;-)

För hur kan vi se andras storhet om vi inte kan se vår egen!!?

Den boken låter bra. Kram till dig oxå.

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2008-08-13 15:18 #15 av: GitteL

*Rekommenderas att läsas varje dag*

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2008-08-19 02:03 #16 av: [Vintersaga]

Någonstans läste jag att om man först mediterade en stund, så att man kom ner i ett läge där man har bra kontakt med sitt inre, så tar affirmationerna (och även visualiseringar) bättre!

På det viset sjunker de bättre in och ger en djupare kontakt med det kreativa jaget inom en...

"Det jag fokuserar på växer i styrka!"

Anmäl
2008-08-19 02:58 #17 av: bjprofit

Tror du då att det kan vara så att man tvivlar annars? Jag tror allt tar sin tid eller att man får det man behöver när det är dags och när man är redo för det? Grunnar lite bara :)

Anmäl
2008-08-20 01:08 #18 av: [Vintersaga]

#17 -  Nja, inte riktigt så - men när man går ner i lite djupare avslappning så sjunker budskapet in betydligt enklare i det undermedvetna :-)

Det kanske är som du säger - men det kan också vara så att det kommer till en när man tar steget i riktning mot det... Flört

"Det jag fokuserar på växer i styrka!"

Anmäl
2008-08-20 01:57 #19 av: bjprofit

Jag är kanske lite underlig men jag tror nog att allt är möjligt och affirmerar sällan som man kan läsa om i böcker mm utan jag mer bestämmaer att så här blir det bara. Sen mer eller mindre släpper jag det och en dag så är jag bara i resultatet och inte alltid jag vet hur det gick till men det kan jag leva med ;)

Anmäl
2008-08-20 03:13 #20 av: [Vintersaga]

#19 - Det där är en stark affirmation - en med målmedvetenhet och en positivism som gränsar till fullständig tillit Skrattande

Kram Rickard

"Det jag fokuserar på växer i styrka!"

Anmäl
2008-08-20 16:38 #21 av: annemarili

Tack för en mycket bra artikel. Behövde den precis nu

Kram

Anne Mari

Anmäl
2008-08-20 17:30 #22 av: GitteL

#19 Kraftfullt.

#21 Insiktsfullt

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2008-09-10 23:16 #23 av: Mavios

Puttar. Tråden är läsvärd.
Är det någon här som kan rekommendera någon bra hemsida med olika "standardaffirmatinoer"? Jag har en tanke om att jag skulle göra små affirmationstavlor/kort. Stora nog att hänga på en vägg, men ändå små nog att kunna ha med sig i väskan typ. Jag behöver nog leva med affirmationerna mer än andra...
Jag känner att jag skulle nog bli mer ett med affirmationerna om jag målar och skriver dem på något jag kan ha omkring mig lätt. Varje gång man ser dem mäste man dessutom tänka på dem.

Anmäl
2008-09-11 00:08 #24 av: omelett

Jag gjorde en affirmationstavla förra veckan med diverse bilder. Där ibland en bild på pengar som jag delade med mig av här. Nu har jag gått med i en sluta rökagrupp och fick en burk att lägga cigarettpengarna i varje dag, så ska dom redovisas om ett år. Idag när jag la i penga, så såg jag för min innre syn hur det kommer att sluta. Just det, precis som bilden visarSkrattande

Anmäl
2008-09-11 00:17 #25 av: Mavios

Bra jobbat! Mer pengar i burken ger dig bättre häsla!

Anmäl
2008-09-12 11:49 #26 av: bintouu

Ja ska läsa den varje dag :)

Anmäl
2008-09-13 19:17 #27 av: intressant

#19 det där känner jag igen när man BESTÄMMER

att tex

jag är frisk

jag är stark och jag är underbar

Oskyldig

att bara rabbla det utan att tro på det ger lite

Anmäl
2008-09-13 21:32 #28 av: bjprofit

#27 grejen är att jag rabblar aldrig utan bestämmer vad jag vill ha eller uppnå och skriver ibland ner det med en tid innan det ska vara klart. Funderar aldrig på om det går eller inte ej heller hur det ska gå till. Tror blint på att det blir så och tvivlar inte en sekund sen släpper jag det bara och funderar inte mer på det.

Sen blir det bara. Fråga mig inte hur, jag vet inte själv alla gånger och bryr mig inte så mycket heller Glad

Anmäl
2008-09-14 13:37 #29 av: bintouu

#28 underbart , jag ska förska med detta oxå :)

Anmäl
2008-10-14 22:51 #30 av: [lanns]

Precis vad jag behövde läsa just idag!

Undrar bara varför det är svårare att tänka positiva tankar om sig själv än att tänka negativa?

De negativa tankarna behöver jag ju inte ens tänka på att tänka. . .

Anmäl
2008-10-14 23:09 #31 av: [BigMama]

#30 Vanans makt är stor - de negativa tankarna har förmodligen funnits hos dig under en väldigt lång tid, kanske t o m blivit en del av dig. Så är det i mitt fall iaf...

Anmäl
2008-10-14 23:29 #32 av: [lanns]

#31 Jo, så är det allt. Ibland tänker jag att jag är född med alla dessa negativa tankar. Blir arg när det är så svårt att tänka rätt när jag vet att det är bra på alla vis.

Övning ger färdighet sägs det så . . .

Anmäl
2013-09-07 14:55 #33 av: Mirjah

Behöver ta ett nappatag med mitt tänkande igen. Fantastiskt motiverande att läsa igenom artikeln och kommentarerna. Pöss.

Anmäl
2013-09-08 21:15 #34 av: GitteL

Puss på dig min sköna

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2013-09-20 06:42 #35 av: Mrjag

Jag gillar affirmationer :)

Anmäl
2013-10-05 19:10 #36 av: intressant

ja #28 mycket bra!!!Galen

Anmäl
2013-11-06 19:39 #37 av: GitteL

Affirmationerna lyfter vi upp ännu en gång :-)

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2013-11-20 19:05 #38 av: Cahira

Denna gäller såklart positiva/negativa tankar likväl som positiva/negativa handlingar. :)

http://happytruelife.files.wordpress.com/2012/02/2wolves.jpg

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2013-11-21 09:06 #39 av: ulraxe

Affirmationer funkar ju jättebra.Det viktigaste är att verkligen känna dom i hjärtat och TRO på dom.Och alltid börja dagen med det man är TACKSAM för istället för de negativa tankarna.

Jag har kört med affirmationer så länge jag kan minnas,så t o m mina tonårssöner har börjat med det :)

tex sist när jag var lite nervös inför en muntlig genomgång på jobbet,sa min yngste son: men mamma,titta dig i spegeln och säj :Jag är bäst så går det bra. Härliga ungeHjärta


Anmäl
2016-08-22 19:09 #40 av: GitteL

❤️

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2017-02-20 20:49 #41 av: GitteL

Dags med lite energi, eller vad säger ni?

Gillar denna artikel som får oss tänka andra tankar och därutöver känna andra känslor.

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2017-11-26 23:13 #42 av: GitteL

Puttar upp denna

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.