Glädje!

Upplevelsen på Yasuragi!

2009-02-27 16:19 #0 av: GitteL

Jag och min son anlände på fredag vid 15.30, fick badkläder och den berömda Yakutan. Vi gick direkt till en aktivitet som hette sei-tai som påminner om en mix mellan meditation och yoga. Livskraften infinner sig i alla dessa övningar som kändes väldigt tydligt.

Yasuragi pool.jpg

Allt började med en affirmation som ni kan läsa om HÄR.

Efteråt badade vi och kl 19 hade vi en 4 rättersmiddag som var fantastisk för alla våra sinnen.  Det är en upplevelse att åka dit och gå där utan att tänka på vad vi skulle ha för kläder på oss. Vi vilade, badade i poolen, i den varma källan utomhus som var en njutning i denna natur. Vitt av snö på alla träd och ett hett vatten där vi relaxade.

Det fanns solstolar som ni kan se ovan på bilden där vi låg och njöt av att titta ut mot poolen. Färsk frukt kunde vi gå och ta av när vi ville.

Duschen var speciell och allt var buddhistiskt inspirerat med att sitta på en pall och ha en liten trä spann där man var helt närvarande i nuet när man sköljde av knopp och kropp och alla tankar som skapade oro och rädsla.

 

Efteråt duschade jag och bastade. Det fanns ett varmt bad inne på damernas där jag satt och bara njöt av att vara jag och kände tacksamhet att jag fick denna chans att uppleva allt.

På Lördag morgon serverades en frukost buffe och allt är enbart kravmärkt och ekologiskt. En fantastisk buffe.  Vi simmade, åt suschi, relaxade, var på klangmassage (se nedan) och på kvällen fick vi uppleva en middag där vi hade vår egen kock gemensamt med 8 andra. Maten var helt fantastisk och efteråt gick jag och relaxade i duschen med att bara vara.

Alla aktiviteter som jag provade var:

zei-tai, liknar yoga och meditation samtidigt.

Do.In, där man får stå och klappa sig på hela kroppen och få alla leder i rörelse

Zen-meditation, där fick vi sitta alla på samma håll  i rad där fokus är snett neråt med öppna ögon.

Klangresa, vi fick ligga ner och lyssna på alla dessa klanger och fick lyssna på en fantasi historia samtidigt. Där kan alla sorters känslor dyka upp. Härlig resa och mycket avslappnande.

Beställde 2 klangmassager och detta var det mest underbara jag fått känna på under hela min livstid. Detta ljud som kommer från skålarna går ner i djupet så det blir en annorlunda meditation där jag var som i dvala. Min son somnade och det är rätt häftigt hos en vilt främmande person.  Han tyckte det var enormt härligt och fick uppleva 2 drömmar som vi pratade om efteråt.

Jag kan varmt rekommendera detta till alla. Ta tillfället i akt och ge er själva denna gåva. Denna design som är skapad på Yasuragi är Feng-Shui och en härlig renhet på alla sätt och vis. Färger, form och luftigt.

Med all tacksamhet

www.yasuragi.se

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2009-02-27 16:39 #1 av: [Vintersaga]

Underbart - det vill jag också uppleva!

Just klangmassagen och klangresan tilltalar musikern i mig - och eftersom det även var en fantastisk meditation så bara måste jag få uppleva det själv! Skrattande

Ställde de alltså skålarna på en såsom bilden visar och slår på dem med filtklädda klubbor? Då förstår jag att det verkligen gick på djupet. Ser också en gong i bakgrunden - måste vara en häftig upplevelse att höra alla dessa olika klanger som kommer från skålarna och gong-gongen.

Tack för att du berättade om resan och alla upplevelserna - det inspirerar till en utflykt i framtiden... Flört

Kram Rickard

"Det jag fokuserar på växer i styrka!"

Anmäl
2009-02-27 17:26 #2 av: Indiania

#0 Åh, vad underbart ni haft det, man blir verkligen sugen när man läser och ser bilderna.Vad spännande att ni drömde och diskuterade era drömmar efteråt.Hade drömmarna samband med varandra?

Vad mysigt att ta del av er underbara upplevelse Glad

Kram Berit

" Var nära naturen - var när dig själv "

 

Anmäl
2009-02-27 19:16 #3 av: GitteL

#2 Ja det är meningen att ni skall bli sugna och ta för er i livet.

Jag vet ej om drömmarna hade ett samband, drömmarna var nog något han upplevt som liten.

De säger att denna form av massage är läkande på djupet eftersom det går ner på cellnivå och stämmer om genom vibrationerna.

Vill dit igen. Flört

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2009-02-27 19:40 #4 av: Millaris

Åh Gitte, när jag läser din berättelse längtar jag tillbaka. Jag har varit där en gång och vill tillbaka. Det är så skönt och avkopplande... Och det vore häftigt att prova klangmassagen... Glad

Anmäl
2009-02-27 22:06 #5 av: bjprofit

#0 Efter allt gott du gör och gjort för oss är det härligt att läsa dina ord "det mest underbara jag fått känna på under min livstid"

Det är dig så väl unt min goa vän! Fantastiskt också att sonen fick en sån upplevelse! Skrattande

Vem vet......kanske blir du en hejdundrande klangmassör i diitt nästa liv Förvånad

Kramis

Anmäl
2009-02-28 01:59 #6 av: [BigMama]

Så glad för din skull 'fröken'! Detta är du värd och det du själv manifesterat i ditt givande.

Låyer som en dröm att få uppleva!

Kramar mirja

Anmäl
2009-02-28 02:40 #7 av: orchidlady

Detta stället är fantastiskt och även om det är ganska så dyrt så är det värt VARENDA krona och mer. Jag rekomenderar ALLA att åka dit. Jag gav min sambo en helg där tillsammans med mig (hehe), vi tog tåget dit från Malmö och sen buss till Hasseludden. När vi kom dit så var vi rent speedade, ja så som man ofta är i storstan...fullt ös. Det tog väl en dag att varva ner, men när vi kom hem var vi sååååå avslappnade att vi liksom bara flöt omkring. *skrattar* Våra vänner skrattade åt oss. Men det var underbart, en helg där gör verkligen under för kropp och själ....å det varar länge.... Flört

 

Kram Nina

Anmäl
2009-02-28 13:22 #8 av: fridelfina

Ett tips från mig för de som vill åka dit över dagen! Köp ett klippkort på 10 ggr då kostar det knappt en tredjedel och man kan vara två som köper ihop också. Min kusin och jag har gjort det och då får man två Yukator och badkläder och tofflor. Man får dessutom vara där längre än de som badar dagpass.

Helt toppen, och är man fattig student som jag kan man ju faktiskt frukt- och tefasta en dag.

   
Anmäl
2009-02-28 16:36 #9 av: omelett

Det låter som en härlig upplevelse. Jag får verkligen lust att prova

Anmäl
2009-03-01 01:02 #10 av: Tuva-Lena

Vilken underbar artikel Gitte, och det måste ha varit en alldeles speciell upplevelse för dig! Det enda jag är bekant med än så länge är Do-In som man påbörjar Tai Chi med, då man "värmer upp" och stimulerar kroppens meridianer. Hoppas jag kan åka dit en dag.. Glad

Nu skall jag googla på klang massage.. Flört

Kram till dig vännen!

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-09-13 01:01 #11 av: Fidelina

Låter helt underbart! Får nog ta en tur med sonen dit.

 

/Fidelina

Sajtvärd för www.alternativfamiljen.ifokus.se

"Behandla jorden väl. Du har inte fått den av dina föräldrar utan lånat den av dina barn." (Kenyanskt ordspråk)

Anmäl
2009-09-13 10:52 #12 av: tilja65

Åhh, verkar vara en fantastisk upplevelse. Tack för din berättelse Gitte! Detta ska jag ha i åtanke när jag nästa gång planerar en resa för själen Tungan ute

Med ljus och kärlek... Tina

www.harmoniqa.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.