Glädje!

Barnet inom mig vill leka

2010-02-28 15:51 #0 av: GitteL

Att hålla mig i ledet och vara som alla andra är ju inte riktigt min grej. Därför stöter jag på olika miner, kommentarer eller blickar lite då och då.

Det är helt fantastiskt vad jag får se, känna, uppleva och framförallt lär mig om andra när jag är så där smått tokig ibland.

Jag älskar att skratta, leka och ha roligt när jag jobbar och på min fritid.

Ibland när jag känner mig låg så kan jag plötsligt krama ett träd och det kan få en hel del att häpna och säga men Gitte, sluta det är pinsamt. Jaha men vadå, skall jag behöva sluta för att andra tycker detta? Nä jag fortsätter men tanken kommer sedan att herregud så inrutat allt är och gud nåde dig om du inte gör som alla andra.

I den företagsgrupp jag sitter med finns det en som är smått livlig men han kommer då också från Grekland. De vågar visa en hel del känslor.

I vår grupp skall det förberedas olika aktiviteter för våra medlemmar och det är ofta föreläsare som kommer dit som pratar om ekonomi, företag, vad händer i Malmö och hur du kan spara pengar. Så min ide blev ju att jag vill LEKA med medlemmarna men jag sa inte det så utan jag vill ha igång mdlemmarna så de kan få en känsla av att Yohoooo vad kul vi hade idag.

Samtidigt ville jag att vi skulle lära känna varandra lite mer och skapa en relation som tar tid, för att sedan hjälpa och rekommendera varandra till kunder som vi känner. En rekommendation är bättre än något annat.

Så jag nämnde min ide om att ha mingelbingo, där vi går runt och skall skapa kontakt och svara på frågor, som innehåller gemensamma intresse, vad de arbetar med och hur vi kan hjälpa varandra.

De lyssnade och så den ena damen säger men nej ingen har tid med detta de har jobbat hela dagen. -Har vi tid med föreläsare så har vi väl tid med att ha en aktivitet eller hur?? Nej det är flummigt sa hon.

Hmm, här ser jag då rädslan att sticka ut och att det kändes som för mycket glädje och energi för att tillhöra mallen. Wow alltså.

Resten tyckte det var bra och ville höra mer.

Vad vill jag komma fram till? JO jag vill ju leka mer och ha kul och det är ju inte vad vi gör när vi är vuxna. Vi behöver ju detta för att få energi och för att ge näring åt själen. För det vi lägger fokus på kommer bli STÖRRE.

WOW så roligt att bara ha kul och samtidgt kunna skapa företagskontakter. När vi säger NU skall ni mingla så blir det genast oj men jag vågar ej gå dit och prata eller jag kan ej störa dom eller vad skall jag säga. Då är det bättre att säga vi skall ha mingelbingo dvs ett papper som skall fyllas med olika företagsnamn, intresse m.m. för att sedan ha en lunch.

Bryt dig loss..jpg

Att hålla sig i ledet börjar redan i skolorna med att de skall sitta ordentligt, anpassa sig, inte leka i klassen, lyssna och om DU inte anpassar dig skall du straffas eller så skall vi ringa dina föräldrar. De får lära sig om historia, alla kärnämne men får de lära sig vem jag är? Vad är jag bra på? Om relationer? Om hur vi kommunicerar våra behov? Detta är inte enbart skolorna utan det börjar i vårt föräldra hem. Vi kan ej ge dem en god självkänsla om vi nte har det själva.

Så sakta men säkert dras deras kreativitet ner och glädjen slocknar. De drogar, skär sig, mobbar, och slåss för att det ej får vara den dom är utan de skall hålla sig i ledet och göra som andra vill. Barn kan inte koncentrera sig och då har de ADHD eller annan bokstavsdiagnos. Konstigt det är ju barn som vill röra på sig men det får de ej för de skall anpassa sig.  

Det behövs en förändring så att våra barn kan utvecklas till att vara den dom är.

Lek, sprid glädje, våga göra det du vill och våga drömma stort.

Med all lycka till DIG.

 

Greatest LOVE of all.

 http://www.youtube.com/watch?v=3mZWHxw9ylk&feature=player_embedded

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2010-03-02 15:31 #1 av: [Tunridan]

Tack fina lekfulla och levnadsglada Gitte för att du berättade om detta! Så viktigt att se det i sig själv. När är jag inte mig själv? När försöker jag vara något som jag tror att andra (eller jag själv) vill se?

Att krama träd är toppen, fler borde göra det! De ger oss så mycket kraft och energi samtidigt som de får tillbaka energi av oss.
Det är ett gemensamt utbyte som sker och vi är beroende av träden för vår överlevnad...så att krama träd är inte ett dugg pinsamt eller dumt. Dumt är att inte göra det och säga: Tack! Glad

Peace, over and out. Säger Åsa som tog sönder sina sista linser i morse och därför sitter med ett par gamla brillor med alldeles för dålig skärpa, samt att de är repiga. Jag ser knappt inget men är glad för det. Just nu i alla fall, haha.

Anmäl
2010-03-07 22:56 #2 av: GitteL

Visst är det härligt att tillåta barnet komma fram och vara oss själva fullt ut. Oskyldighet, glädje, energi, kreativitet och spontanitet.

Vi får krama träd tillsammans haha. Det hade varit kul.

Idag var jag barn på nytt. Blev utbjuden på en tur med gocart och det var sååååååå härligt. Full fart och jag hade super kul.

Detta citatet tar jag med mig i hjärtat:

"Life is to important to be taken seriously" Oscar Wilde Glad

Hoppas du kan se nu och att du har nya linser men synen med dina glasögon gör att jag bara ler hahaha

Kram härliga goa sprudlande Åsa.

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2010-03-08 19:36 #3 av: [Tunridan]

#2 Haha, du är för härlig! Kan se dig framför mig när du åker gocart med håret flygande. Fast du hade väl hjälm?
Eller har man det i gocart, nu när jag tänker efter kanske jag blandar ihop det med något annat. Jag och sport vet du. Om gocart är en sport...

I alla fall; himla bra citat!! Så rätt. Eller som vår käre Eckhart Tolle säger; "Everything is sacred and nothing matters." Glad

Ja nu ser jag bättre, nya linser sitter i. Ja det var inte lätt, jag fastnade i allt och tappade grejer, snubblade och hade mig, haha. Men det är bara att gilla läget. Och vänta på posten (med paketet med de nya linserna). Cool

Anmäl
2010-03-10 10:05 #4 av: siddelina

Härligt Skrattande

 

Anmäl
2010-04-18 03:37 #5 av: Bybo

Pling!

Länge sen jag var aktiv på ifokus, så jag har mycket att läsa :)) Skickar med en liiiten bild på mig, som jag tycker passar bra i denna tråden :))

Anmäl
2010-04-20 19:06 #6 av: dolla

#5 Hej! Ja dig känner jag igen sen förut!! kul att ses igen !! själv är jag inte hellre så aktiv på ifokus just nu! Brukar mest läsa !

Anmäl
2010-04-20 21:37 #7 av: Bybo

#6 Hej :)) Det samma

Jag är nog lite av en periodare, och just nu läser jag mest. Ses i trådarna :))

Anmäl
2011-03-14 12:37 #8 av: [naarendra@hotmail.com]

Word! Alla vill leka... det är min fasta övertygelse, men ack så många rädslor vi styrs av. Så ondöigt...

 

Play on, be yourself!!!!

Anmäl
2011-03-15 23:38 #9 av: GitteL

#8 Yohooooooooooo

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.