Tankar/känslor!

Din kropp är din själs spegel.

2009-06-25 17:28 #0 av: GitteL

Magkatarr, matsmältningsproblem, matallergi, tarminflammation, gaser eller annat med magen .... Undrar Du varför?

 Magkatarr, matsmältningsproblem, matallergi, tarminflammation, gaser eller annat med magen .... Undrar Du varför?

Du är en energivarelse. Din livsenergi, qi, cirkulerar runt sju energichakra som representerar varsin aspekt av din totala energiprofil. Symptom eller sjukdom beror på att din kropp blockerat energin i något eller några av dina energicentra.

Straxt ovanför naveln ligger tredje chakrat, solar plexus chakrat. Här koncentreras ämnesomsättningens energi. På ett metafysiskt plan speglar denna energi din egokraft, din förmåga att ta dig fram i tillvaron och skapa en "omsättning" i ditt liv.

Egot är ett utskällt begrepp men egot är viktigt för vår överlevnad. När energin flödar fritt i buken känner du dig orädd och säker på din förmåga att planera och genomföra det du vill, du har ett gott självförtroende och självaktning.

Ställ några frågor till dig själv och känn på svaren. Har du tilltro till dina inre resurser? Har du viljekraft och organisationsförmåga att få saker gjorda? Har du en konstruktiv inställning i konflikter? Uppfattar du dig som en vinnare eller som en förlorare? Har du civilkurage att stå upp för dig själv och andra eller känner du dig feg?

Till solar plexuschakrat hör magsäcken, levern med gallan, bukspottskörteln och tunntarmen. Vanliga problem i detta energichakra är magkatarr, matallergi, diarré, uppblåsthet och gaser och kroniska magproblem som irritabel tarm.

Om du har symptom kopplat till egochakrat kan du i tanken gå tillbaka till din ungdom. Blev du dominerad av en auktoritär förälder? Blev du hetsad att prestera? Var du tvungen att ljuga för att undvika bestraffning eller att undertrycka berättigad ilska? Tankar och känslor ger upphov till signaler i vår kropp. Negativa känslor blir till energiförlust och blockeringar i energiflödet. Det hoppfulla är att det går att låsa upp blockeringarna med energimedicin.

Artikel är hämtad från: www.wellnessguide.se

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2009-06-25 21:24 #1 av: szirius

tja, vad ska man säga? En klockren artikel för min tid just nu! Har precis varit på semester och träffat den dysfunktionella släkten -vilket resulterat i magkatarr och diarée.Jag arbetar mkt med att frigöra mig från mönster, men allt har sin gilla gång och det kommer "återfall" i reaktioner hos mig...det är bara att fortsätta...kruxet är att jag lätt faller in i ännu ett mönster när det sker -att jag känner mig misslyckad när jag tappar fokus och tappar min kraft igen...Obestämd

Anmäl
2009-06-26 00:01 #2 av: [Vintersaga]

Vad är energimedicin?

Allting härstammar egentligen från mina "mentala modeller" - så som jag tänker om mig själv tenderar det att bli. Så den bästa medicinen är att bryta mönstret av tankar och skapa nya modeller - sådana som stärker mig och ger mig handlingskraft och mod :-)

Bra artikel som tydligt visar kopplingen mellan chakra och fysiska problem. Skulle vara bra med en artikel om varje chakra och dess koppling till kroppen.

Kram Rickard

"Det jag fokuserar på växer i styrka!"

Anmäl
2009-06-27 12:57 #3 av: Free-spirit-minded

Tack GitteL för interssant läsning från en som har haft magproblem stora delar av livet.

 

Anmäl
2009-06-27 22:43 #4 av: GitteL

#1 Semester med din dysfunktionella familj ger dig ett bra redskap att arbeta på din egen utveckling. Hur du hanterar det mentalt och känslomässigt.

Det finns inte någon som kan få dig ur balans förutom egna tankar. Det går att hantera, jag har själv varit igenom detta. Glad

#2 Yes, håller med dig, vad är energimedicin när allt handlar om tankar och känslor. Tänk om fler förstod hur man för fokus inåt och börjar lyssna. Wow.

#3 Jag tycker också det är intressant om hur vår kropp ger oss signaler när något inte är som det skall vara.

Att lyssna på det sårade inre barnet. Glad

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2009-06-28 13:34 #5 av: Angelita

Det är ofta som magen är en barometer som visar hur vi som har fått några år här på jorden mår i själen.

Helt plötslig dyker några frågetecken. Hur förklarars födoämnesallergi och matsmältningsproblem hos spädbarn? Beror deras problem på trauma under förlossningen eller upplever de sin situation som spädbarn stressande?

Anmäl
2009-07-28 22:47 #6 av: GitteL

#5 Nu har jag tagit reda på svaret av Monica Nicou som skrev artikeln.

Hon skriver så här efter jag frågat om spädbarns allergier och andra sjukdomar som barn får.

Första: Barn påverkas av miljön, dvs Mammans kropp.

Andra orsaken: Annan orsak till allergier är för tidiga och omfattande vaccineringar.

Tredje orsak:  Komjölk är väldigt svårt för alla människor att smälta. Över 10 år ska ingen dricka mjölk, vi saknar de enzymer som behövs. Bättre med yoghurt el ost Glad

Hon har också skrivit en bok, Läk dig själv:  http://www.probalance.se/BokenLakdigsjalv.htm

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2009-07-29 13:31 #7 av: Loet_old

Mycket av de känslor vi har kvar är ju från ungdomstiden,som satte sina spår i vuxen ålder. precis som Gitte skriver.

Men magchakrat är ju som en svamp,ibland så tar man in saker som man blir varse om senare i livet.

Obearbetade känslor som sprider sig vidare och blockerar andra chakran

Anmäl
2009-08-26 16:07 #8 av: [Tunridan]

Intressant artikel, tack för den. Vad är energimedicin? Ja det kan man ju undra när allt handlar om hur vi tänker (och därigenom känner), alltså vilket perspektiv vi har, precis som ni säger.
Och, samtidigt; både tankar och känslor är ju energi. Allt är energivibration, precis allting. Så att arbeta aktivt med sina tankar och känslor (med sitt perspektiv) är ju rena rama energi-medicinen!

Visst är det fantastiskt att se detta och att vi kan förändra vårt perspektiv! Glad

Anmäl
2009-08-27 16:41 #9 av: [Mastre]

Jag satt just och funderade över mitt envisa sockerberoende och undrade om det kan ha själsliga orsaker. Det är möjligt att det handlar om "sötman" i livet. Jag är ju uppfostrad i en (sub-)kultur där njutning nedvärderas och det är ett dilemma jag fortfarande brottas med. Att tillåta mig att njuta och ha roligt i livet utan att känna att jag bryter mot moraliska regler om hur man "ska" vara.

Som kompensation äter jag då sötsaker för att det är ett tillåtet sätt att få den njutning jag vill ha. Tror jag ska hålla den här teorin i minnet och se vad som händer när jag lyckas överkomma det här dilemmat. Kommer sockersuget då att försvinna?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.