Annons:
Etiketttankar-känslor
Läst 14707 ggr
GitteL
2009-07-28 23:13

Din kropp är din själs spegel - 4

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Har du tillit? Din kropp är din själs spegel - 4 Högt blodtryck, kärlkramp, fibromyalgi och artros ..... kan det hänga ihop?

chakra.jpgHögt blodtryck, kärlkramp, fibromyalgi och artros ….. kan det hänga ihop?

Du är en energivarelse. Din livsenergi, qi, cirkulerar runt sju energichakra som representerar var sin aspekt av din totala energiprofil. Symptom eller sjukdom beror på att din kropp blockerat energin i något eller några av dina energicentra.

Mitt i bröstkorgen ligger det fjärde chakrat, hjärtchakrat. Här koncentreras kärlekens energi. På ett metafysiskt plan speglar denna energi din kärlek till dig själv och din kraft att älska och ge till andra.

Hjärtchakrats energi speglas i ord som tillit, medkänsla, förståelse och närvaro. När energin flödar fritt står vi i förbindelse med den kosmiska kärleken och känner tillit. Kärleken börjar med kärleken till oss själva som ger hälsans viktigaste energikälla, självkänslan.

Ställ gärna följande frågor till dig själv och känn på svaren. Älskar och hedrar du dig själv? Har du kärlek i överflöd och kraft att ge och ta emot kärlek? Har du förmåga att leva dig in i andras situation och ge och ta emot med ömsesidighet? Vågar du ge kärlek utan rädsla för att bli sårad?

Till hjärtchakrat hör - utöver hjärtat - övre ryggen, axlarna och armarna. Vanliga problem i detta energichakra är högt blodtryck, kärlkramp, frusenhet i händerna, ont i axeln, reumatiska smärtor, fibromyalgi, artrit och artros i armar och händer.

Om du har symptom kopplat till hjärtchakrat kan du i tanken gå tillbaka till din barndom och ungdom. Blev du sedd och älskad för den du var? Fick du gensvar när du sökte närhet och bekräftelse eller blev du avvisad? Har du blivit övergiven i kärlek och inte läkt dina sår?

Tankar och känslor ger upphov till signaler i vår kropp. Negativa minnen, bitterhet och misstro leder lätt till blockeringar i energiflödet. Det hoppfulla är att det går att låsa upp blockeringar och läka inre sår med energimedicin.

Författare, Monica Nicou http://www.probalance.se/Attmadaligt.htm

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se

Annons:
[rore]
2009-07-29 09:24
#1

Tror absolut på att detta hänger ihop.

För mig har det verkligen varit på det viset.

Har haft ont i kroppen på olika ställen i hela mitt liv, Difusa och oåtkomliga för sjukvården och mig själv.

Migrän, magkatarr, magsår.värk i kropppen.

På något oförklarligt vis så har jag alltid känt det som om jag valde att få diabetes. Undermedvetet på något märkligtvis, så tror jag att det kan ha varit så.

Loet_old
2009-07-29 09:57
#2

Har arbetat väldigt mycket med hjärtchackrat, och mycket obearbetade minnen har kommit fram som går som ett nålstick rakt in i ens själ.

Det som har varit är ju gjort,det går ju inte att få det ogjort.men det går att lära sig utav det.

Att bli sårad och känner förtvivlan, kan lika gärna vara jag som har sårat utan jaget känner något ansvar. tills man känner av att jaget är boven i dramat.

Man blir sårad när man märker det,men samtidigt glad innerst inne att man håller på att vakna upp för verkligheten.

Indiania
2009-07-29 11:32
#3

Ja, kropp och själ är ett, har vi ont i kroppen kan det komma från själen eller oarbetade trauman och tidigare liv.

Eller tvärsom har vi ont i själen blir ju kroppen påverkad.Det går inte att skilja på kropp och själ de är ju ett………….Men vi kan ju påverka med rätt tankegång och känna efter i stillhet vad det är vi behöver för att må bättre.

" Var nära naturen - var när dig själv "

Loet_old
2009-07-29 13:21
#4

Ja,fast det tar tid att bryta blockeringar,man är invand i gamla tankemönster som inte är så lätt att ta sig ut.

men allt har en början på nått nytt.

GitteL
2009-07-29 13:51
#5

Jag tror helt och hållet på detta eftersom en del av de jag coachar har jag ställt frågor om de har problem med olika delar av sin kropp. De säger ofta VA och häpnar när detta kan ha ett samband.

Att ej säga vad man vill och känner gör ju att energin dräneras och kraften förs utåt när de skall ta ansvar för andras känslor. Detta blir så tungt i längden.

Själv hade jag ätstörningar, problem med magen och var sockerberoende som ung och ingen förstod vad det var med mig. Allt kan ta ut sig på olika sätt om inte själen tas om hand och energierna kan flöda fritt. Det tar längre tid för kroppen att hämta sig när man börjat ta hand om själen, det sanna jaget eller högre jaget.

Härligt att höra era kommentarer. Glad

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se

donnatessa
2009-07-29 22:12
#6

Ja jag tror de hänger ihop.

Men jag hade aldrig börjat med olika terapier och mött mitt riktiga jag om jag inte dunkats ner 10 meter under marken när hälsan och det mesta rämmnade för 30 år sen, och jag tog de första stapplande stegen mot mig själv.

Jag är övertygad att jag fortsatt på den bekväma vägen med egots belöningar med gott om pengar,hälsa,popularitet och  skönhet bl.a.

Jag är en sån envis surviver att det tog 15 år innan jag erkände att ja hade fibro.

Men nu när man kommit ut i ljuset i slutet av tunneln är jag tacksam för insikterna och mitt nya liv.Glad

Annons:
[Tunridan]
2009-07-29 22:28
#7

#5 Tack Gitte för dessa intressanta artiklar och för att du berättar om vad du upplevt! Får jag fråga ifall de besvär du nämner är borta nu?

Jag tror också på ett samband mellan obalanser i våra chakran och hur vi mår fysiskt, känslomässigt och mentalt.

Jag skulle vilja tipsa om en, i mitt tycke, jättebra helande chakrameditation man kan använda sig av för att släppa taget och få igång ett balanserat flöde igen.
Denna är väldigt bra eftersom den riktar sig direkt till ens  undermedvetna, vilket ju är där alla blockeringar sitter. Så även om man somnar under den guidade meditation så har healingen sin effekt.

Kvinnan som guidar i denna meditation heter Brenda Stanger och meditationen heter "Energy Body Revitalization".

"Det tar längre tid för kroppen att hämta sig när man börjat ta hand om själen, det sanna jaget eller högre jaget."

Detta har jag också en känsla av. Det är som att kroppen är lite långsam att "fatta", haha. För även om jag har en klar och stark kontakt med Anden, så hänger inte kroppen alltid med.
Det kanske tar sin lilla tid, men då är ju det okej också. Så länge man lyssnar till sin sanna röst så kanske att kroppen vänjer sig vid det och börjar leva mer efter det, istället för efter gamla invanda mönster.

En lektion i tillit och tålamod kanske. Glad

[Tunridan]
2009-07-29 22:34
#8

#6 Jag känner att det du beskriver är den andliga aspekten av det hela.
Vi vaknar upp genom våra upplevelser av vilken form av lidande det än är. Hur ska vi annars vakna? Det är som att om man har en skön dröm om natten, så vill man ju fortsätta vistas i den. Men om man har en mardröm är det ju en helt annan sak.

Men sen när man väl vaknat och insett att man inte i det större perpektivet är sin kropp osv, så kanske det är först då som man inser hur värdefull och fantastisk den faktiskt är.
Och då kan sånt som t ex att balansera sina chakran ses ur ett helt nytt perspektiv. Så är det för mig iaf. Glad

[Vintersaga]
2009-07-30 00:41
#9

#7 - Du säger "För även om jag har en klar och stark kontakt med Anden, så hänger inte kroppen alltid med."

Som jag har förstått det så tar det tid innan det som först syns i auran (vårt elektromagnetiska fält som omger vår kropp) når den fysiska kroppen. Därför kan jag tänka mig att det tar viss tid innan vi blir sjuka i kroppen - och borde därför vara på motsatt sätt, att vi blir friska ett tag efter att vår aura har "programmerats" rätt igen.

Så det får ta lite tid… Flört

Kramis

GitteL
2009-07-30 14:33
#10

#7 Du frågar om mina besvär är borta och jag svarar JA. Mitt problem var att jag åt ingen mat utan enbart godis. Jag pillade i maten och många kommenterade detta. Var på toaletten flera ggr/dag och när magen fick mat så blev det kaos.

Jag äter fortfarande godis men jag äter ej varje dag.Flört

Beroendet kan också flytta sig och är man ej uppmärksam så blir det nytt igen. Exempel jag var sockerberoende som flyttades vid nästa kris till kärleksberoende osv. Jag behövde möta mina känslor.

Fick ut en hel del ilska som jag burit på som är som ett gift i vår kropp. Därför detta intresse och passion till att få andra att ta bort stenen i skon. Glad

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se

[Tunridan]
2009-07-31 00:08
#11

#9 Tack Rickard för din input. Så kan det kanske vara. Tålamod som gäller alltså. Kramis tillbax. Glad

#10 Tack Gitte för att du delade med dig. Underbart att du kunde ta dig ur det du beskriver. Förstår mycket väl ditt intresse och passion! Glad

Upp till toppen
Annons: